FloraHolland


Stand van zaken voorbereiding beeldveilen op klok 2 in Naaldwijk

NAALDWIJK (27 februari 2009) - De afstemming met kopers en kwekers, invulling van de belangrijkste voorwaarden voor beeldveilen en veranderingen komende week zijn zaken die deze week worden toegelicht in de nieuwsbrief voor kopers.
FloraHolland Naaldwijk wil het beeldveilen stapsgewijs uitrollen in het kader van virtualisatie op weg naar een excellent veilproces. Om de juiste invulling van beeldveilen goed af te stemmen is eerder een klankbordgroep kopers ingesteld, die elke vier tot zes weken bijeen komt. Deelnemers zijn een representatieve groep van vijftien kopers en een vertegenwoordiging van de VGB. Ook zijn de plannen rondom het beeldveilen besproken in de Inkoperscommissie Snijbloemen en in de Commissie van de Handel. Verder zijn vorige week twee sessies georganiseerd met groepen kwekers en kopers van Chrysant en van Solidago, Limonium en Gyps om te bepalen wat de belangrijkste voorwaarden zijn voor het beeldveilen van deze productgroepen. Daarnaast is op initiatief van enkele kopers een enquete op de tribunes afgenomen over beeldveilen. Komende maandag gaat het management van FloraHolland Naaldwijk hierover in gesprek met deze kopers.

Uit de klankbordgroep en diverse andere interacties met kopers en kwekers zijn een aantal zaken naar voren gekomen die goed moeten worden ingevuld om succesvol te kunnen beeldveilen. Deze aandachtspunten zijn:


1. de betrouwbaarheid van de aanvoerinformatie moet verbeteren, specifiek op de sorteringskenmerken gewicht, rijpheid, belading en keurcodes.

2. kopers moeten voor de start van het veilproces het product kunnen bekijken.

3. ter ondersteuning van het verkoopproces moet het beeldmateriaal op orde zijn.

4. indien de kettingbaan gebruikt wordt tijdens het beeldveilen, moet deze afdoende afgeschermd te worden.

5. er is een zorg dat het veilproces te snel gaat bij beeldveilen en dat bepaalde fouten niet meer zichtbaar zijn.

Klik hier naar de nieuwsbrief waarin wordt uitgelegd hoe FloraHolland Naaldwijk te werk gaat om deze voorwaarden in te vullen.