Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Tilburg, 27-02-2009

Inbrekers blijken postende gedupeerden

TILBURG - De politie heeft even na middernacht op de Korvelseweg drie Tilburgers van 17, 19 en 21 jaar aangehouden. Het drietal werd verdacht van poging inbraak in supermarkt. Na verhoor bleek het drietal niets met een inbraak van doen te hebben. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld.

De politie stelde rond middernacht een onderzoek in bij een supermarkt aan het Korvelplein na een ontvangen melding van een mogelijk inbraak. Een oplettende getuige had gezien dat het drietal zich verdacht ophield op een dak van een supermarkt. Een agent zag vanaf een dak twee verdachten op een achterplaats achter de supermarkt. Eén van hen klom op dat moment over een poort richting brandgang. Op aanroepen gaf het tweetal zich over. De derde verdachte werd aangetroffen in een auto op een achtergelegen parkeerterrein.

Tijdens het verhoor bleek dat het drietal geen kwaad in zin had. Ze waren op zoek naar een dader van een eerdere inbraak in hun auto. Het drietal probeerde de dader in de val te laten lopen door een lege laptoptas zichtbaar in de auto te leggen. Vanaf het dak hadden ze een post ingenomen wat verkeerd afliep. De politie moedigt alertheid op het gebied van veiligheid aan. Echter zelf ingrijpen kan tot
gevaarlijke situaties leiden.

Winkeldieven loopt tegen de lamp

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond 16.00 uur bij een supermarkt aan de Broekhovenseweg twee Tilburgers van 24 en 61 jaar aangehouden voor winkeldiefstal. Een beveiligingsmedewerker zag tijdens het cameratoezicht in de winkel dat het tweetal goederen uit een rek nam en de winkel verliet. Hij greep in en sprak hen voorbij de kassa aan. Gealarmeerde agenten namen ze over en brachten hen naar het bureau.

Rustig in het uitgaansgebied van Tilburg

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken van een rustige dienst. Agenten verrichten in totaal twee aanhoudingen. Twee minderjaren, Tilburgse jongens van 16 jaar liepen tegen de lamp nadat ze betrapt waren tijdens het aanbrengen van graffiti in de
Heuvelstraat. Vier centrumbezoekers ontvingen een bekeuring voor onder andere fout parkeren en het niet dragen van de autogordel. Tijdens de dienst hielden de agenten op de Paleisring een roadblockactie waarbij onder andere gecontroleerd werd op overmatig alcoholgebruik. In totaal passeerden 71 voertuigen het controlepunt. Agenten hielden een 45-jarige Tilburger aan voor het rijden onder invloed. Op het bureau bleek dat hij 685 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Daarnaast had de man ook nog een vonnis van 1400 Euro of 24 dagen celstraf open staan. De man kon niet betalen en werd ingesloten. Een 19-jarige Tilburger mocht mee naar het bureau omdat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en de auto zonder toestemming van een 26-jarige vrouw uit Rijen had meegenomen. Hem wordt joy-riding ten laste gelegd.

Tilburgse stapavonden staan bekend om gezelligheid en een goede sfeer, met alle ruimte om uit te gaan. Politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden. Wie het centrumgebied bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig
alcoholgebruik hoort daar niet bij! Bij zulke overlast komen agenten direct in actie. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet.

Alto's en Starlet's in trek bij autodieven

TILBURG - De politie ziet vanaf januari van dit jaar een toename aan diefstallen van personenauto's van het merk Toyota Starlet en Suzuki Alto. Er hebben op dit moment in totaal 30 eigenaren aangifte van diefstal gedaan. Uit een ingestelde analyse blijkt dat het gaat om de wat oudere types waarvan het merendeel ontvreemd is in Tilburg Noord. Tot op heden zijn er slechts enkele terug gevonden. Het vermoeden bestaat dat de voertuigen geëxporteerd worden. De politie heeft de voertuigen internationaal gesignaleerd en adviseert eigenaren extra voorzieningen te treffen om diefstal te voorkomen zoals bijvoorbeeld een extra stuurslot of alarm.

Buurvrouw aangehouden voor mishandeling

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 13.30 uur op de Hart van Brabantlaan een 58-jarige Tilburgse vrouw aangehouden voor mishandeling. De politie nam poolshoogte na een ontvangen melding van een burenruzie. Ze werden aangesproken door een 35-jarige Tilburgse vrouw die vertelde dat ze na een woordenwisseling met een buurvrouw meerdere malen geslagen was.

Tilburger steelt kabel van bouwterrein

TILBURG - De politie heeft gisterochtend rond 08.00 uur op de
Dongenseweg een 39-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht een kabel te hebben weggenomen van een bouwterrein aan de Zevenheuvelenweg.

De politie stelde een onderzoek in na een ontvangen melding van een diefstal van een bouwterrein. Een oplettende getuige gaf het
signalement door waarop de politie hem op de Dongenseweg aantrof. Onderzoek wees uit dat hij de kapel al had omgezet in harde valuta. In zijn tas trof de politie inbrekerswerktuig aan. Het geld is in beslag genomen.

Rijgedrag automobilist verraad alcoholgebruik

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 19.30 uur op het
Textielplein een 29-jarige Tilburgse automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de auto rijden. Het voertuig viel op omdat het met geblokkeerde wielen voorbij slipte. Een ademtest op het bureau wees uit dat de bestuurder 375 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een proces verbaal mocht hij na verhoor vertrekken.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 27-02-2009 11:56 | © Regio Midden en West Brabant |