Veilig Amsterdam


Stadsdeel Zuideramstel: Jongeren ontwerpen poster tegen overlast

27 februari 2009

Maandag 23 februari maakte portefeuillehouder Paul Slettenhaar samen met enkele juryleden de winnaars bekend van posterproject Overlast. De prijsuitreiking vond plaats in de raadzaal van het stadsdeelkantoor.

In Zuideramstel staan een paar scholen midden in de Scheldebuurt. Dit levert wel eens spanningen op. Bewoners klagen over overlast, jongeren hangen in portieken en gooien rommel op straat. Daarom startte politiebureau Rivierenbuurt samen met stadsdeel Zuideramstel en het Mediacollege Amsterdam het posterproject Overlast om dit probleem aan te pakken.

Hinderlijk gedrag
Leerlingen van het Mediacollege werd gevraagd een affiche te ontwerpen waarop duidelijk werd welk hinderlijk gedrag strafbaar is en wat de boetes hiervoor zijn. Dit om de overlast tegen te gaan. In totaal zijn dertig affiches gemaakt.

Een jury, bestaande uit John Beerman (buurtregisseur politie Rivierenbuurt), portefeuillehouder Paul Slettenhaar en stadsdeelmedewerkers Karin Smeding, Wladimir Cossiga en Marlies Pennings, koos drie ontwerpen uit de inzendingen.

Winnaar
De winnaar was Marcelino Soesman. De tweede prijs ging naar Milan Jurgill en de derde prijs naar Dylan. Van het winnende ontwerp wordt een officiële poster gedrukt.