Gemeente Hoogeveen

Openbare besluiten van B & W gemeente Hoogeveen

24 februari 2009

Besluiten
De besluiten zijn als volgt weergegeven:

* nummer

* onderwerp (vetgedrukt)

* besluit

* evt. toelichting (cursief)

1.
Geactualiseerd plan van aanpak uitvoering fase 2 revitalisering Bedrijventerrein De Wieken
* Akkoord gaan met het geactualiseerde plan van aanpak uitvoering revitalisering bedrijventerrein "De Wieken" fase 2: periode 2009 t/m 2012.
* Via een begrotingswijziging de raad voorstellen de gemeentelijke bijdrage voor fase 2a beschikbaar te stellen.

2.
Proces- en projectmanagement Bentinckspark

Met gebruikmaking van de beleidsregels inkoop en aanbesteding van de gemeente Hoogeveen opdracht verstrekken aan Gideon Consult BV voor het proces- en projectmanagement voor het Bentinckspark, betreffende de businesscase voor het voorzieningencluster, de businesscase voor het zwembad en het onderzoek naar alternatieve locatie voor wielervereniging "de Peddelaars".

3.
Re-integratiebeleid Bijlage 1

Het document "Niemand aan de kant" waarin het re-integratiebeleid van de gemeente in operationele termen is beschreven, vaststellen.

4.
8e Uitwerkingsplan Erflanden

* Instemmen met het 8e ontwerp-uitwerkingsplan Erflanden.
* Het 8e ontwerp-uitwerkingsplan Erflanden in procedure brengen.

5.
9e Uitwerkingsplan Erflanden

Vaststellen 9e uitwerkingsplan Erflanden.

6.
Sociale Alliantie Provincie Drenthe en Gemeente Hoogeveen Bijlage 1 + 2 + 3
* Vaststellen gemeenschappelijke ambities gemeente Hoogeveen en Provincie Drenthe.
* Vaststellen van de beschikbare middelen in de programmabegroting als cofinanciering voor de sociale alliantie met de Provincie Drenthe (zie tabel 1).
* Instemmen met het ondertekenen van de Sociale Alliantie (overeenkomst) gemeente Hoogeveen en Provincie Drenthe.

7.
Districtelijke Evaluatie Jaarwisseling 2008-2009 Bijlage 1
* Kennis nemen van bijgevoegde Districtelijke evaluatie.
* Continuering huidige Districtelijke werkwijze van de samenwerking tussen de 5 gemeenten in Zuidwest, de politie en de brandweer in de voorbereiding op en uitvoering van de jaarwisseling.

8.
Terug kopen bedrijfskavels

* Besluiten het perceel ter grootte van ongeveer 3891 m² gelegen in het plan Buitenvaart I te Hoogeveen terug te kopen conform de afspraken zoals deze in de onderliggende koopovereenkomst zijn opgenomen en daarbij de terugkoopregeling toe te passen.
* Besluiten het perceel ter grootte van ongeveer 1.108 m² gelegen aan de Elbe, in het plan Schutlanden-Oost te Hoogeveen terug te kopen conform de afspraken zoals deze in de onderliggende koopovereenkomst zijn opgenomen en daarbij de terugkoopregeling toe te passen.
* Besluiten de verkoopovereenkomst betreffende de verkoop van een perceel ter grootte van ongeveer 3689 m² gelegen in het plan Buitenvaart I te Hoogeveen te ontbinden conform de afspraken zoals deze in de onderliggende ontbindingsovereenkomst zijn opgenomen en daarbij de terugkoopregeling toe te passen.