Gemeente Leidschendam-Voorburg


Aanslag afvalstoffenheffing en rioolrecht

27 februari 2009 - Dit weekeinde krijgen 450 huishoudens een aanslag voor afvalstoffenheffing en rioolrecht van de gemeente. In januari is een eerste reeks aanslagen verzonden. Dit weekeinde krijgen de huishoudens die nog geen aanslagbiljet hadden ontvangen alsnog een aanslag.

Betaalwijze
Tot nu toe verliep de inning van de aanslag voor afvalstoffenheffing en rioolrecht via de energienota van Eneco. Vanaf dit jaar int de gemeente deze gemeentelijke belastingen zelf.
Inwoners kunnen kiezen uit betaling via acceptgiro of via automatische incasso. Als een huishouden via acceptgiro wil betalen, dan gaat dat in twee termijnen. Bij het aanslagbiljet zitten daarom ook twee acceptgiros. Inwoners kunnen ook kiezen voor automatische incasso. Het bedrag van de aanslag wordt dan automatisch in negen termijnen afgeschreven. Een machtiging voor automatische incasso zit bij de aanslag.

Eneco
De gemeente int vanaf 2009 haar eigen gemeentelijke belastingen. Dit komt omdat Eneco vanaf 1 januari 2009 geen facturen meer verstuurt voor externe partijen. In de loop van 2009 ontvangen huishoudens nog een eindafrekening over het jaar 2008 van Eneco. Hierop staat het totaalbedrag aan afvalstoffenheffing en rioolrecht dat voor het jaar 2008 via Eneco is betaald.
Omdat de inning van de afvalstoffenheffing en rioolrecht niet meer op de voorschotnota van Eneco staat, zijn de bedragen aangepast. Omdat tegelijkertijd de tarieven van Eneco zijn gestegen, lijkt de energienota voor sommige huishoudens niet veranderd. Neem voor meer informatie over de energienota contact op met Eneco, via www.eneco.nl of bel klantenservice via (0900) 0201 (10 cent per minuut).

Alle informatie over de gemeentelijke belastingaanslagen vindt u via het Digitaal Loket.