Senternovem

27-02-2009 | Energiebesparingsverkenner voor projecten gelanceerd

Direct zicht op energiebesparing voor woningcorporaties

Donderdag 27 februari is de Energiebesparingsverkenner voor projecten gelanceerd. Deze online tool maakt indicatief de benodigde investeringskosten en gewijzigde maandlasten inzichtelijk bij het nemen van energiebesparende maatregelen aan woningen. De Energiebesparingsverkenner voor projecten is ontwikkeld door SenterNovem.

De Energiebesparingsverkenner voor projecten is specifiek bedoeld voor woningcorporaties, projectontwikkelaars, Verenigingen van Eigenaren en gemeenten. Zij kunnen met de verkenner de besparingsopties en de financiële consequenties voor grote aantallen (verschillende typen) woningen in kaart brengen. De Energiebesparingsverkenner voor projecten is tot stand gekomen in samenspraak met Aedes en woningcorporaties.

Brede toepassingsmogelijkheden

* De energiebesparingsverkenner geeft een snelle inventarisatie van de huidige bouwkundige en installatietechnische staat van woonblokken, wooncomplexen of een (renovatie)project met diverse woningtypen en geeft snel en makkelijk een overzicht van de mogelijkheden voor verbetering.

* De tool kan worden ingezet bij het beheer en planmatig onderhoud van het totale woningbestand van een corporatie
* De Energiebesparingsverkenner maakt duidelijk voor woningcorporaties en huurders hoe door het nemen van energiebesparende maatregelen de woonlasten betaalbaar blijven, wat de mogelijkheden van energiebesparing en de consequenties van een renovatieproject zijn.

* De resultaten zijn te verwerken in documenten of presentaties.
* Ondersteunt de communicatie richting huurders en burgers.
* Gebruikers kunnen hun eigen kostensets invoeren.

De Energiebesparingsverkenner is gratis te gebruiken.

Meer informatie
De Energiebesparingsverkenner is ontwikkeld door SenterNovem, in opdracht van het ministerie van VROM / WWI. De
Energiebesparingsverkenner is er ook voor individuele woningen, bedoeld voor professionals in de bouw-, installatie- en vastgoedsector. Deze versie is eveneens vrij van kosten te gebruiken.

Wim Berns en Willem van Leeuwen

Aedes neemt de Energiebesparingverkenner voor projecten in ontvangst.

www.energiebesparingsverkenner.nl: direct toegang tot de Energiebesparingsverkenner