BOVAG

27-02-2009

BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven certificeert MKB Lease

BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven heeft een stevig pakket van eisen opgesteld voor leasemaatschappijen waar onafhankelijke autobedrijven mee in zee zouden kunnen gaan. MKB Lease B.V. is de eerste gecertificeerde leasemaatschappij.

BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven heeft onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor leden om leaseautos aan te bieden. De conclusie is dat autobedrijven die zelf niet groot of kapitaalkrachtig genoeg zijn om lease in eigen beheer te doen, een goede keus maken door een samenwerking met een leasemaatschappij aan te gaan. Om het deze autobedrijven makkelijk te maken bij de keuze voor een leasemaatschappij, heeft de BOVAG-afdeling een pakket van eisen opgesteld waaraan leasemaatschappijen getoetst worden. MKB Lease B.V. is de eerste gecertificeerde leasemaatschappij.

Steeds meer MKB-ondernemers maken de overstap naar leasen. Daar is veel voor te zeggen want, lease betekent gemak, ongeacht het aantal autos dat er van een bedrijf rondrijdt. Zo worden de kosten vooraf duidelijk in beeld gebracht en overzichtelijk maandelijks gefactureerd en is er geen grote eenmalige investering nodig waardoor de ondernemer meer financiële armslag houdt.

BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven wil meer leden toegang bieden tot de leasemarkt. Voorzitter Bertho Eckhardt daarover: We hebben gekeken welke zaken rondom lease belangrijk zijn voor onze leden en hoe zij optimaal kunnen profiteren van dit product. Vervolgens is daar een pakket van eisen en de bijbehorende certificering uit ontstaan. Belangrijk punt binnen dit pakket van eisen is de voorwaarde dat de leden de belangrijkste schakel zijn. Zij hebben het contact met de klant, leveren de auto en zorgen vervolgens voor onderhoud en reparatie. Op deze manier heeft het bedrijf alle touwtjes in handen en kan het aanbieden van leaseautos leiden tot meer rendement en een betere klantenbinding.
Nieuw is dat we onze leden directe toegang verlenen tot het calculatiesysteem van de leasemaatschappijen. Dit kan via de eigen ledensite www.autobedrijf.nl, waar vervolgens ook een breed pakket aan communicatiemiddelen zoals posters, folders en kant en klaar mailingmateriaal gratis te verkrijgen is, aldus Eckhardt

MKB Lease B.V. eerste gecertificeerde
Als eerste leasemaatschappij is MKB Lease B.V. gecertificeerd door BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven. In 1988 is MKB Lease B.V, dochter van de Nefkens Groep, gestart met autolease activiteiten gericht op het Midden- en Kleinbedrijf.

V.l.n.r.: Steven Jochems (Account manager MKB Lease), Anton Pluim (Manager BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven), Arjan Overbeeke (Algemeen directeur MKB Lease), Bas van Vliet (Sales manager MKB Lease), Bas de Goey (Account manager MKB Lease), Paul Klein (Product marketing specialist BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven).

Bron: Persbericht BOVAG
Datum: 27-02-2009