Centric KSI
- PERSBERICHT-
Centric versterkt positie in bancaire sector

Gouda, 27 februari 2009 - centric neemt per 1 april aanstaande de ordina bpo activiteiten van ordina over. hiermee breidt centric haar activiteiten op het gebied van business process outsourcing uit naar de bancaire sector.

De afgelopen jaren stonden voor Centric in het teken van strategische versterking van (onder meer) de activiteiten in de financiële sector. Waar de organisatie zich oorspronkelijk richtte op het automatiseringsdeel van bedrijfsprocessen, is de aandacht sinds een aantal jaar verbreed naar de functionele ondersteuning van financiële processen, mede dankzij de overnames van Finace en LXY.

De overname van Ordina BPO betekent dan ook zowel een versterking van de positie en activiteiten van de ICT-organisatie Centric, als een versterking van de Centric-activiteiten op het gebied van financiële dienstverlening.
De ICT-organisatie Centric richt zich op een aantal strategische sectoren, waaronder de lokale overheid, de supply chain, de zorg en het bank- en verzekeringswezen. Met de overname van Ordina BPO, vergroot Centric haar marktaandeel in laatstgenoemde sector.
Daarnaast is de overname een versterking van de Centric-activiteiten op het gebied van financiële dienstverlening. De bedrijfsonderdelen LXY en Finace Financial Services richten zich op procesoptimalisatie en outsourcing van backoffice activiteiten voor pensioen- en verzekeringswezen alsmede de administraties voor dit segement. Met de overname van Ordina BPO verwerft Centric nu ook een positie in het banksegement.

Gerard Sanderink: "De overname van Ordina BPO is van strategisch belang voor de Centric-organisatie én haar klanten. Centric heeft door de overname meer specifieke branchekennis verworven, in het bijzonder van de functionele processen die in dit segment ondersteund moeten worden. Deze kennis is - net als in andere sectoren - leidend in onze dienstverlening aan de klant."