ING is hoofdsponsor van Mijn Tent is Top

Amsterdam, 27 februari 2009

Amsterdam, 27 februari 2009 - ING is ook dit seizoen hoofdsponsor van het televisieprogramma Mijn Tent is Top. In dit programma gaan horecaondernemers in spé in Apeldoorn, Amersfoort, Delft en Maastricht de strijd aan om hun droom te verwezenlijken. De eerste aflevering is op dinsdagavond 24 februari bij RTL4 uitgezonden en wordt op zondagavond om 20:30 uur herhaald op RTL 8. Op de website van de ING zijn vanaf vandaag exclusieve filmbeelden te zien van de voorselectie van kandidaten voor de serie. Zij maken een ondernemersplan, zoeken een locatie uit, gaan op zoek naar personeel en presenteren hun plannen aan een jury.

ING richt zich als hoofdsponsor van het programma Mijn Tent is Top op startende ondernemers. ING laat in de uitzendingen zien dat startende ondernemers op hun plek zijn bij de laagdrempelige en deskundige bank die de ING is. De ondernemer doet zijn bankzaken zelf als het kan, met advies als het nodig is. Juist in deze tijden wil de ING het ondernemerschap in Nederland een stimulans geven. Het MKB is de motor van de Nederlandse economie. Bovendien voelen veel mensen de behoefte om een eigen bedrijf op te starten. Henk Renkema, directeur Marketing Zakelijk van de ING: "Niet voor niets waren er ruim 100.000 Nederlanders die in de afgelopen 12 maanden een bedrijf zijn gestart. Via Mijn Tent is Top laat de ING op een effectieve manier zien dat ze de bank voor ondernemend Nederland is."

Exclusieve beelden

Op de ING website zijn exclusieve beelden van Mijn Tent is Top te zien. Deze korte films zijn te vinden op http://www.ing/starters. In de zes films komen kandidaten aan bod die meedingen naar een plek in de serie van Mijn Tent is Top. Zij maken een ondernemingsplan, zijn op zoek naar een geschikt pand en laten zich adviseren door een adviseur van de ING. Deze films geven een kijkje in de keuken van de voorselectie van Mijn Tent is Top. Tegelijkertijd wordt goed duidelijk wat er allemaal komt kijken bij het starten van een eigen onderneming.

Deskundige jury

Herman den Blijker voert een vijfkoppige jury aan, die de kandidaten in de vier steden kritisch zullen volgen en begeleiden. Elk jurylid heeft zijn eigen expertise. Jurylid Henk Renkema zal zich vooral richten op de bedrijfsvoering, ondernemerschap en de financiële huishouding. "Natuurlijk zal ik de plannen kritisch tegen het licht houden," aldus Renkema "maar ik zal de kandidaten ook tips geven waar ze hun voordeel mee kunnen doen." Het is voor Renkema de derde keer dat hij in de jury mag zitten. "Het geeft mij enorm veel energie. Het enthousiasme en de wil om de slagen die beginnende ondernemers laten zien, spat er elke keer weer vanaf. Als je dat goed begeleidt, met deskundig advies dan heeft een starter ook echt een goede start."

Starters

De beginnende ondernemers in Mijn Tent is Top krijgen gedegen advies van hun ING contactpersoon. Ook ontvangen zij het ING Starterspakket. In dit pakket vindt de startende ondernemer zijn zakelijke rekening, betaalpassen, direct toegang tot internetbankieren en het voorziet de starter in de mogelijkheid van makkelijke en voordelige transacties.

Persinformatie:

ING, Afdeling PR & Woordvoering, Arjen Boukema
020 - 5764178 , arjen.boukema@ing.nl

Over ING
Postbank en ING Bank gaan samen verder onder één naam: ING. Met de combinatie van gemak, waar voor je geld en persoonlijk advies, wordt de dienstverlening aan klanten verder uitgebreid. Particuliere en zakelijke klanten kunnen bij de ING terecht voor financiële producten op het vlak van betalen, sparen, lenen, hypotheken en beleggen. Daarnaast bemiddelt de ING in verzekeringen en pensioenen. De ING is een Nederlands onderdeel van de ING Groep, een van de grootste financiële dienstverleners ter wereld.