Ingezonden persbericht


LaCie 4big en 5big winnen belangrijke iF Product Design Awards

Parijs, 27 februari 2009 - LaCie heeft twee 2009 iF Product Design Awards gewonnen voor de LaCie 4big Quadra- en de LaCie 5big Network-producten. Neil Poulton ontwierp deze producten. De awards zijn toegekend door de Duitse organisatie International Forum Design GmbH (iF).

De jury bekeek voor de 2009 iF Product Design Awards ruim 2.800 inzendingen uit 39 landen. Belangrijke selectiecriteria waren ontwerpkwaliteit, vakmanschap, materiaalkeuze, innovatieniveau en milieuvriendelijkheid. Daarnaast nam de jury de functionaliteit, de ergonomie, het gebruiksgemak, de veiligheid, de merkwaarde, de branding en universele ontwerpaspecten onder de loep. De LaCie 4big Quadra en LaCie 5big Network werden geselecteerd om hun design.

"We zijn al veel geprezen om de prestaties en mogelijkheden van de LaCie 4big Quadra en LaCie 5big Network", zegt Olivier Mirloup, manager van de LaCie Hard Disk Solutions Business Unit. "We zijn verheugd dat we voor deze producten nu ook awards hebben ontvangen voor innovatie en design."

De LaCie 4big Quadra is de meest complete 4-bay RAID data-attached-storageoplossing met een capaciteit tot 6TB (6.000GB). Dit product is bij uitstek geschikt voor kleine en middelgrote kantooromgevingen die grote opslag- en back-upcapaciteit, hoge prestatieniveaus en geavanceerde beveiliging nodig hebben. Creatieve professionals prijzen de vier hot-swappable drives en zeven RAID-standen, waaronder RAID 0 en RAID 5 voor applicaties die hoge snelheden en maximale beveiliging vereisen. De universele verbindingsmogelijkheden (met eSATA 3Gbit/s, FireWire 400 & 800 en Hi-Speed USB 2.0-interfaces) van de LaCie 4big Quadra zorgen ook voor maximale connectiviteit met Mac of pc.

De LaCie 5big Network is qua design gelijk aan de LaCie 4big Quadra en beschikbaar met een capaciteit tot 7,5TB (7.500GB). Het product haalt het uiterste uit een Gigabit Ethernet-verbinding en omvat vijf hot-swappable drives die zeven RAID-standen ondersteunen, waaronder RAID 5 en RAID 6. De LaCie 5big Network ondersteunt browsergebaseerde toegang en omvat een beheersysteem waarmee gebruikers snel een LaCie 5big Network kunnen opzetten. Hiermee kunnen ze data delen, opslaan en benaderen zonder de bandbreedte van de centrale server teveel te belasten. Daarnaast omvat deze oplossing Active Directory Support (ADS) voor eenvoudige integratie met Windows-netwerken en een Wake-on-LAN-functie. Dit zijn onmisbare opties voor IT-beheerders.

iF demonstreert de LaCie 4big Quadra, de LaCie 5big Network en een aantal andere award-winnaars tijdens 'design: driving innovation 09', een speciale tentoonstelling tijdens CeBIT, dat van 3 tot 8 maart 2009 plaatsvindt in Hannover, Duitsland.

Over Neil Poulton

Neil Poulton is geboren in Thurso, Schotland. Hij is afgestudeerd in Industrieel Ontwerp aan de Universiteit van Edinburgh en aan de Milan Domus Academy. Poulton viel voor het eerst op in 1989 als de ontwerper van de 'ageing pens'. Deze pennen zijn gemaakt van 'levend' plastic dat door gebruik verandert van kleur en vorm. Tegenwoordig ontwerpt en ontwikkelt Neil Poulton producten voor internationale klanten als LaCie & Artemide. Sinds 1991 woont en werkt Poulton in Parijs. www.neilpoulton.com.

Over LaCie

LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431).