Politie Twente

Beschonken bestuurder veroorzaakt aanrijding met drie gewonden Haaksbergen

Door een aanrijding met drie auto's op de Enschedesestraat in Haaksbergen op 26 februari, raakten drie mensen gewond. De veroorzaker bleek gedronken te hebben.

Een 27-jarige man uit Haaksbergen reed op 26 februari rond 23.00 uur in zijn auto over de Enschedesestraat, komende uit de richting Haaksbergen. Voor hem reden twee andere auto's in dezelfde richting.

Door nog onbekende oorzaak botste de Haaksbergernaar met de voorzijde van zijn auto tegen de achterzijde van de auto van een voor hem rijdende 27-jarige Enschedeër. Daarna botste de Haaksbergernaar tegen een rechts van de weg staande boom. De auto van de 27-jarige Enschedeër botste door de eerste aanrijding tegen de daarvoor rijdende auto van een 22-jarige man uit Enschede. Deze op zijn beurt botste eerst tegen een bushaltepaal en kwam via een tuinhek tegen een in een tuin staande boom tot stilstand.

De 27-jarige Haaksbergernaar werd met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht. De man had alcohol gebruikt maar weigerde alle medewerking aan een bloedproef. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Twee inzittenden van de auto van de 27-jarige Enschedeër die in eerste instantie werden aangereden door de Haaksbergernaar, werden met onbekend letsel eveneens vervoerd naar het ziekenhuis, het zijn een 20-jarige en 21-jarige Enschedeër.

Alle betrokken voertuigen zijn afgesleept en vanwege de schade werd van alle voertuigen het kentekenbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse doet nader onderzoek naar de oorzaak van deze aanrijding. (09-022712)

---- --