Stichting Internet Domeinregistratie Nederland

SIDN verliest kort geding tegen Lycos

27/02/2009

Arnhem, 27 februari 2009 - SIDN, de .nl-registry, heeft het kort geding dat ze tegen Lycos had aangespannen verloren. SIDN had Lycos gedagvaard om haar te dwingen de voorgenomen staking van haar hosting services op zaterdag 28 februari a.s., uit te stellen. Gezien de korte termijn waarop de voorzieningenrechter uitspraak moest doen, zal de volledige motivatie van het vonnis pas over enkele weken bekend worden gemaakt.

Na de zitting werd overigens bekend dat alle .nl-domeinnaamabonnementen van Lycos, dus niet de hostingdiensten, door VIP Internet zullen worden overgenomen.

Roelof Meijer, Algemeen Directeur SIDN: "Wij hebben de rechter kennelijk onvoldoende kunnen overtuigen in deze zaak. Hoewel SIDN in feite geen partij is bij de hosting van domeinnamen, dit is een zaak van de registrar en de houder, hebben wij besloten toch actie te ondernemen aangezien wij wel verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit en het imago van het .nl-domein. Uiteraard zijn we blij dat alle .nl-domeinnamen door een derde partij worden overgenomen, maar voor alle hostingklanten van Lycos gaan zaterdag de websites op zwart. Gezien het feit dat Lycos morgen de dienstverlening stopt, heeft het geen zin meer om nog verdere stappen te ondernemen. Wij hopen dat alle aandacht voor deze zaak er toch nog toe heeft geleid dat meer partijen hun hosting hebben verhuisd naar een andere aanbieder."