Transavia

tulp vernoemd naar Onno van den Brink transavia.com

27 februari 2009

Tijdens de afscheidsborrel voor medewerkers van de heer Onno van den Brink, President-directeur van transavia.com in de hangaar te Schiphol-Oost, is de crème tulp genaamd Brigitta Blos omgedoopt in de `Onno vanden Brink tulp'.

De tulp werd aangeboden door de overige drie directieleden en alle medewerkers van transavia.com als blijk van dank voor wat de heer Van den Brink voor transavia.com heeft gedaan en de prettige samenwerking de afgelopen zes jaar.

Het bijzondere van de `Onno vanden Brink tulp' is dat ze in de tuin een roze blos krijgt en binnenshuis geheel crèmekleurig blijft. De Brigitta Blos is een zusje van de tulpen die naar de Presidentsvrouw van Polen en de oprichter van Swatch zijn vernoemd. De registratie van de tulp wordt vermeld in de `Classified List and International Register of Tulip Names', is voor onbepaalde tijd en wordt mondiaal erkend. Bollen zijn in het najaar beschikbaar en worden via de handel geleverd.

De `Onno vanden Brink' is afkomstig van Jan Ligthart, één van de weinige top tulpenveredelaars. De soorten die de heer Lighthart introduceert, worden in veel gevallen succesnummers in het bollenvak. Ieder jaar staan tientallen soorten op de `Walk of Fame' op de Keukenhof. En honderden soorten van de tulpenveredelaar hebben inmiddels de weg in de markt gevonden.

Er zijn in het verleden tulpen gedoopt met namen als Gyvenchy, Laura Bush, Sri Chinmoy en Prins Willem-Alexander. Verder hebben Jan Siemerink en vele andere sportfiguren hun eigen tulp. Maar ook Katie Melua en André Rieu hebben een tulp gedoopt. Ook bedrijven als Telfort, Renault, Coca Cola en Vespo hebben hun naam aan een tulp verbonden.

Met ingang van 1 maart 2009 treedt de heer Onno P.M. van den Brink uit dienst van transvia.com.

-