Vodafone Foundation verdubbelt inzamelactie voor Stichting Opkikker

Voor een foto, zie bijlage

Inzamelen van 1670 mobieltjes door Dewi Lubbes levert extra Opkikkerdagen op voor lotgenootjes
27 februari 2009 - De Vodafone Netherlands Foundation is trots op een van de jonge ambassadrices van Stichting Opkikker: Dewi Lubbes (8). Zij heeft op eigen initiatief 1670 oude mobieltjes ingezameld voor dit goede doel. De Vodafone Netherlands Foundation wil haar bijzondere actie belonen en verdubbelt het totaalbedrag zodat er EUR 11.960 naar Stichting Opkikker gaat.
Vodafone betaalt al sinds 2006 EUR 3,50 voor ieder ingeleverd mobieltje aan Stichting Opkikker. Dewi heeft zelf een spierziekte en heeft naar eigen zeggen enorm genoten van de Opkikkerdagen die Stichting Opkikker organiseert. Daarom wilde zij zoveel mogelijk mobieltjes inzamelen om zo andere lotgenootjes ook zo'n mooie dag te bezorgen. De Vodafone Netherlands Foundation was zo onder de indruk van haar actie dat zij het opgehaalde bedrag heeft verdubbeld. Tijdens de Super Opkikkerdag die Stichting Opkikker samen met de medewerkers van Vodafone heeft georganiseerd, heeft zij haar mobieltjes ingeleverd en werd zij bedankt door zangeres en Opkikker ambassadrice EliZe.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

De Vodafone Netherlands Foundation en maatschappelijke betrokkenheid
Maatschappelijk verantwoord ondernemen en betrokkenheid is één van de pijlers in de Vodafone cultuur. Daarom is in 24 van de landen waar Vodafone actief is een Vodafone Foundation actief. De Vodafone Netherlands Foundation sponsort elk jaar goede doelen, die zich richten op jongeren die te maken hebben met een sociaal-maatschappelijke problematiek. Jaarlijks zetten vele honderden medewerkers zich vol overgave namens de Vodafone Foundation in voor fundraising of vrijwilligerswerk.
Stichting Opkikker
Stichting Opkikker organiseert Opkikkerdagen voor langdurig zieke kinderen en hun gezin. Tijdens een Super Opkikkerdag worden ruim 50 gezinnen uitgenodigd voor de dag van hun leven. Door het organiseren van een dag vol ontspanning en blijheid samen met het gehele gezin wil de Opkikker een bijdrage leveren aan de mentale energie van een langdurig ziek kind. De Vodafone Netherlands Foundation is hoofdsponsor van Stichting Opkikker. Kijk voor meer informatie over het werk van Stichting Opkikker of de samenwerking met Vodafone op: www.opkikker.nl

Over Vodafone Libertel B.V.:
Vodafone is een van de grootste mobiele communicatiebedrijven in Nederland met 4,5 miljoen klanten en maakt deel uit van Vodafone Group, het meest toonaangevende mobiele communicatiebedrijf ter wereld met proportioneel ruim 280 miljoen klanten per 30 september 2008. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 27 landen in 5 continenten. Daarnaast heeft Vodafone Group nog 40 partner netwerken wereldwijd.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.
Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl