Verliespolis: ook megaschikking ASR Nederland definitief

PERSBERICHT STICHTING VERLIESPOLIS

27 februari 2009

Ook megaschikking ASR Nederland definitief

BIJNA 99 PROCENT POLISHOUDERS STEMT VOOR ASR-AKKOORD

Den Haag - ASR Nederland-polishouders die zijn aangesloten bij de Stichting Verliespolis hebben bijna unaniem gestemd voor het akkoord op hoofdlijnen van 16 december 2008. In totaal brachten 17.122 polishouders een geldige stem uit tijdens de peiling van de Stichting Verliespolis. 16.870 polishouders (98,53%) stemden vóór het onderhandelingsresultaat. 134 polishouders (0,78%) stemden tegen. 118 polishouders brachten een blanco of ongeldige stem uit. Met de uitkomst van deze peiling is de ASR Nederland-compensatieregeling definitief geworden. ASR Nederland is de voormalige Nederlandse verzekeringstak van Fortis die inmiddels is verzelfstandigd. Onder deze compensatieregeling vallen de polissen van De Amersfoortse, Falcon, Interlloyd Leven, VSB Leven en ASR Verzekeringen, inclusief haar voorgangers Fortis ASR, AMEV, Stad Rotterdam en Woudsend.

De Stichting Verliespolis zal het akkoord op hoofdlijnen nu samen met ASR Nederland verder uitwerken en toezien op de uitvoering van de compensatieregeling. Polishouders van de genoemde verzekeraars met een lopende polis ontvangen in 2010 een brief van hun verzekeraar over wat de compensatieregeling voor hen kan betekenen. Mensen met een polis die al is afgelopen of beëindigd moeten zich melden bij hun verzekeraar.

Inmiddels zijn compensatieregelingen bereikt met Delta Lloyd, Nationale-Nederlanden en ASR Nederland. De huidige waarde van de schikkingen bedraagt circa 1,5 miljard euro. Bij de drie genoemde verzekeraars zullen naar verwachting een kleine 1,4 miljoen polissen worden gecompenseerd op de einddatum van de polis. De besprekingen met Eureko (Achmea/Interpolis), SNS Reaal en Aegon zijn nog gaande. Met de middelgrote en kleine verzekeraars heeft recent een eerste informatief en constructief gesprek plaatsgevonden.

De Stichting Verliespolis, een initiatief van Vereniging Eigen Huis en de Vereniging van Effectenbezitters, is de grootste belangenbehartiger voor consumenten met een beleggingsverzekering.