IVN Nederland


Schelpen zoeken op het strand in Ouddorp met IVN-jeugdgroep.

Zaterdag 28 februari organiseert de Jeugdwerkgroep van de IVN-afdeling Etten-Leur een strandwandeling voor kinderen op het strand van Ouddorp op Goeree-Overflakkee. We verzamelen om 08.30 uur in het clubgebouw aan de Lange Brugstraat 61 in Etten-Leur (naast het Turfschip) en we zijn uiterlijk om 14.30 uur weer terug. Dit is afhankelijk van de temperatuur.

In de wintermaanden zijn in Ouddorp de meeste schelpen te vinden. Door de harde wind spoelen er dan extra veel aan. Er zijn ook veel verschillende soorten te vinden, waaronder ook bijzondere. Natuurlijk proberen we al die schelpen een naam te geven. Verder verwachten we nog andere aanspoelsels te vinden, zoals krabbenschalen en zeeëgelskeletten. Drie jaar geleden zijn we er ook geweest en we raakten niet uitgekeken. We vonden toen ook enkele heremietkreeften. Dit zijn kreeftjes die in een lege schelp kruipen. De schelp beschermt hun weke achterlijf. Als ze te groot worden, zoeken ze een grotere schelp op.

De jeugdwerkgroep organiseert bijna elke twee weken op zaterdagochtend een natuuractiviteit vanuit het Natuurmuseum van de IVN-afdeling en Vereniging voor Vogel en Natuurbescherming. De werkgroep wordt geleid door Ron Roelen, Pax Vermeeren en Jan Nuijten. Kijk als voorbereiding op deze excursie eens bij: www.strandvondsten.nl Is een beetje saai, maar je leert er veel van. Leuker, maar rommelig ziet het er uit bij:www.kinderpleinen.nl

28 februari 2009 08:30 - 14:30 uur
Plaats: Etten-Leur
Kosten: gratis
Georganiseerd door: IVN Etten-Leur

Meer informatie bij:
Kinderen en ouders die een keertje ter kennismaking mee willen, zijn altijd van harte welkom. Bel of mail dan naar Ron of Jan. Je krijgt dan verdere informatie over deze excursie.
Voor Ron : 076-5033746, email: roelen@casema.nl Voor Jan : 0165-504348, email: jannuijten@home.nl