Provincie Overijssel

N34 Hardenberg-grens Drenthe afgesloten in weekend van 28 februari tot en met 1 maart

De provincie Overijssel gaat de verkeersveiligheid op de provinciale weg N34 - gedeelte Hardenberg en grens Drenthe - verbeteren. Komend weekend, van zaterdag 28 februari 07.00 uur tot en met zondag 1 maart 18.00 uur, wordt dit wegdeel afgesloten voor al het verkeer. De provincie voert dan een spoedreparatie uit aan het asfalt om de vorstschade te herstellen. Daarnaast wordt de weg van een nieuwe markering met ribbels voorzien om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid via Slagharen (N343 en N377). Het verkeer van en naar Gramsbergen wordt omgeleid via de Gramsbergerweg. De omleidingroutes worden met borden aangegeven.

Verkeersveiligheid
Het afgelopen jaar zijn er veel ongevallen gebeurd op het wegvak tussen Hardenberg en de grens met Drenthe. Om de attentie van de weggebruiker te verhogen plaatst de provincie, naast de ribbelmarkering, ook borden langs de weg. De komende periode voert de provincie een onderzoek uit naar de veiligheid op de weg en mogelijke extra maatregelen die versneld uitgevoerd kunnen worden. Hierbij gaat het onder ander om wegverbreding, nieuwe markeringen en de aanleg van ongelijkvloerse kruisingen.

Meer informatie
Meer informatie over wegwerkzaamheden in Overijssel is te vinden op de website www.bereikbaar.overijssel.nl.