Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 6 februari 2009

Wandelexcursie langs de onvergetelijke vergezichten van Den Helder

Heeft u ook altijd zo'n haast en rijdt of fietst u dan zonder echt te kijken door de verschillende landschaptypes in Den Helder? Dan nodigt Landschap Noord-Holland u speciaal uit om op zaterdag 28 februari van 13.00-16.00 uur de natuur dichtbij in te gaan. Wij lopen door de Huisduinerpolder, de duinen en langs het strand. Er is zoveel moois te zien, als je er maar even op gewezen wordt. En dat doen onze gidsen maar al te graag.

De Huisduinerpolder is een op sommige plekken drassige polder, grenzend aan de fortgracht van Fort Erfprins. Er zijn speciale vogelplassen gegraven om het gebied nog aantrekkelijker te maken voor passende steltlopers. Het begin van de voorjaarstrek is een feit en we komen eendensoorten zoals smient, wintertaling en slobeend, maar misschien de eerste grutto en zeker de kievit, en zeker de grote groep rotganzen tegen.

We verzamelen bij het kantoor van Landschap Noord-Holland aan de Zeeweg 12 te Huisduinen, tegenover Fort Kijkduin. Neem als u heeft, een verrekijker mee. Wij raden u aan en stevige, waterdichte wandelschoenen te dragen. Aanmelden is zeer gewenst en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 5,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50.

Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl