Ingezonden persbericht


SP voert actie tegen de Mega-Mall

Aanstaande zaterdag 7 maart deelt de SP in winkelcentrum de Heyhoef flyers uit tegen het mega-winkelcentrum dat het college van B&W en de PvdA en VVD in Tilburg willen laten bouwen. Doel: Tilburgers waarschuwen voor de schadelijke effecten van de komst van zo'n mega-mall. De afgelopen weken deelden SP-ers in alle Tilburgse winkelcentra flyers uit. Meer acties volgen, zo belooft SP-fractievoorzitter Veerle Slegers: "Die mega-mall mag er niet komen."

Op dit moment worden er haalbaarheidsonderzoeken naar de mall uitgevoerd. Eind maart beslist het college op grond van de uitkomst daarvan of een mega-mall haalbaar is of niet. Als het antwoord van het college ja is, komt er op 4 juni een referendum en kunnen de inwoners van Tilburg via hun stem laten weten of ze wel of niet een mega-mall willen.

De SP vindt hoe dan ook dat een mega-mall absoluut niet haalbaar is in Tilburg: 100.000m2 aan winkels gaan volgens de socialisten een enorme bedreiging vormen voor het winkelaanbod in de wijken en voor de leefbaarheid in de binnenstad. Bovendien zijn de grote stromen auto's en files die de mega-mall meebrengt slecht voor het milieu, de luchtkwaliteit en de natuur in en om de stad. Veerle Slegers: "Grootschaligheid maakt meer kapot dan ons lief is. Zeker in deze crisistijd zou het gemeentebestuur zich sterk moeten maken voor behoud van wat we hebben aan lokale economische activiteit. Dat is beter dan blind in het luchtkasteel geloven van een projectontwikkelaar met geldingsdrang en dollartekens in zijn ogen".

De SP vindt dat het maar eens afgelopen moet zijn met de dure prestigeprojecten van stadsbestuurders in Tilburg. Slegers: "Met de SP in het gemeentebestuur mogen Tilburgers voor het eerst in de geschiedenis zelf beslissen over de inrichting van de stad. En wij denken dat zij heel goed weten wat belangrijk is voor hun directe leefomgeving: Leefbaarheid, goede winkels in de buurt voor bewoners en bestaanszekerheid voor lokale ondernemers. "

Meer info:

SP Tilburg

Veerle Slegers 06 5117 39 32


---- --