Bijeenkomst over mensenrechtensituatie in Somalië in Den Haag


Datum en plaats: Zaterdag 28 februari om 13:00 uur in Het NutsHuis (Riviervismarkt 5 te Den Haag)

DEN HAAG, 20090226 -- Stichting Hornabad organiseert op zaterdag 28 februari een interactieve bijeenkomst over mensenrechtensituatie in Somalië in Den Haag. Jeremy Smith van Amnesty International en SP Tweede Kamer lid Ewout Irrgang lichten de deelnemers toe over respectievelijk de mensenrechtensituatie in Somalië en het EU/Nederlandse beleid hierin.

Sinds de laatste twee decennia kampt dit Oost Afrikaanse land met veel maatschappelijke problemen, waaronder mensenrechtenschendingen, armoede, etnisch geweld en oorlog. Uit een vorig jaar gepubliceerd rapport van Amnesty International blijkt dat bij gevechten in de hoofdstad Mogadishu in 2007 ruim 6000 burgers omkwamen en meer dan 600.000 de stad zijn ontvlucht. Om de mensenrechtenschendingen in Somalië aan de kaak te stellen organiseert stichting Hornabad op zaterdag 28 februari 2009 een interactieve bijeenkomst in Den Haag. Jeremy Smith van Amnesty International en SP Tweede Kamerlid Ewout Irrgang lichtten de deelnemers toe over respectievelijk de mensenrechtensituatie in Somalië en het EU/Nederlandse beleid hierin.

De bedoeling van deze bijeenkomst is om voorlichting te geven over de huidige mensenrechtensituatie, een discussie op gang te brengen onder de deelnemers middels workshops en vervolgacties teweeg te brengen ten einde de mensenrechtensituatie in dit Afrikaanse land te verbeteren.

De bijeenkomst vindt plaats in het Nutshuis aan de Riviervismarkt 5 in Den Haag. Iedereen die graag wil deelnemen is van harte welkom. De toegang is gratis en voorregistratie is niet nodig. Voor vragen over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met hornabad@gmail.com

Stichting Hornabad is een onafhankelijke maatschappelijke zelforganisatie die zich richt in het bijzonder op het welzijn van de Somalische bevolkingsgroep, zowel in Nederland als in de Hoorn van Afrika.