Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 25 februari 2009

Presentatie Montenegro tijdens fiets- en wandelbeurs

Wandelen en fietsen in adembenemend Montenegro

Direct aan de Adriatische kust, maar niettemin bijna verborgen, ligt een geografisch klein reisjuweel, dat nog altijd wordt beschouwd als insidertip voor Europese vakantiegangers: Montenegro. In dit gastvrije land van de zwarte bergen wisselen adembenemende bergrotsen zich af met stille meren, diepe wouden, slaperige vissersdorpjes, uitnodigende baaien en levendige multiculturele stadjes. Tijdens de fiets- en wandelbeurs, welke komend weekend in de Amsterdam RAI plaatsvindt, zal de 'wild beauty' van Montenegro dan ook de nodige aandacht krijgen.

Om Montenegro en haar gastvrije bevolking echt te leren kennen, kan men het beste op de mountainbike stappen of de wandelschoenen aantrekken. Montenegro telt 5 nationale parken met verschillende wandel- en mountainbike routes. De tochten voeren gedeeltelijk over oude, lang vergeten wegen en paden en bieden de avontuurlijke reiziger de mogelijkheid om het veelzijdige landschap van Montenegro te ontdekken. Talrijke bergtoppen en adembenemende vergezichten wachten erop om verkend te worden.

Tijdens de fiets- en wandelbeurs verzorgt ANWB Reismagazine Op Pad een lezing over wandelen op de Coastal Mountaineering Transversal Trail, het kustbergpad van Montenegro. Dit goed bewegwijzerde pad van zo'n 140 km lang verbindt de toppen van het Montenegrijns kustgebergte met elkaar en biedt fraaie uitzichten op de Adriatische kust. Deze lezing vindt plaats op zaterdag 28 februari en zondag 1 maart van 13.00-14.00 uur in de Dagblad Trouwzaal. Na afloop van de lezing zullen tevens de nieuwe wandel- en fietsbrochure van de Nationale Organisatie voor Toerisme van Montenegro aan het publiek voorgesteld worden. Ook op de stand van het blad Op Lemen Voeten zal aandacht besteed worden aan de wandelmogelijkheden in Montenegro. Op de stand zal onder andere een gids van de Mountaineering Association aanwezig zijn om bezoekers over het wandelaanbod in Montenegro te informeren.

Meer informatie over het toeristisch aanbod van Montenegro is te vinden op de website van de Nationale Organisatie voor Toerisme van Montenegro: www.montenegro.travel Voor meer informatie over de fiets- en wandelbeurs: www.fietsenwandelbeurs.nl



Ingezonden persbericht