Ingezonden persbericht


Thule mijlenver voor op concurrentie met 's werelds eerste e-bike drager

Menen, België, 3 maart, 2009 - Thule, marktleider in transportoplossingen voor de auto-industrie, lanceert vandaag de Thule EuroPower, een fietsendrager speciaal ontworpen voor e-bikes. Deze nieuwe fietsendrager zal begin maart beschikbaar zijn in de winkel.

De Thule EuroPower, gemakkelijk op een trekhaak te bevestigen, is de eerste drager op de markt specifiek ontworpen om in te spelen op de huidige trend van elektrisch aangedreven fietsen. Door het gewicht van de accu en de motor zijn deze e-bikes zwaarder dan standaard fietsen en kunnen tot 30 kilo wegen. Voor een standaard fiets ligt het gewicht tussen de 15 en 20 kilo. De EuroPower kan een gewicht dragen van 2 x 30 kg (60 kg).

Daarnaast beschikt deze fietsendrager over een modern design en een gebruiksvriendelijk bevestigingssysteem. Dankzij de met de voet te bedienen kantelfunctie, kan de achterklep van de auto worden geopend zonder de fietsen van de fietsendrager te hoeven halen.

Voor extra comfort wordt de Thule EuroPower geleverd met een afneembare laadhulp waarmee de fietsen gemakkelijk op de drager gerold kunnen worden. Uiterst handig gezien het feit dat het merendeel van de e-bikegebruikers ouder is dan 50 en moeite zou kunnen hebben met het optillen van een zware fiets.

De markt voor elektronisch aangedreven fietsen maakt momenteel een enorme groei door in en buiten Europa. Verwacht wordt dat er in Centraal Europa meer dan 200.000 e-bikes verkocht zullen worden gedurende het komende jaar.

Christian Ludwig, International Product Manager bij Thule voor Rear Mount Systems, geeft aan: 'E-bikes worden steeds populairder in veel landen, waarschijnlijk door de combinatie van hun functionaliteit en de actieve levensstijl van veel senioren. Dit is hét moment om een volledig aangepaste transportoplossing te introduceren. Vandaar dat wij de Thule EuroPower hebben ontwikkeld, gebruikmakend van de nieuwste technologieën en naadloos aansluitend op de wensen van de gebruiker'.

De Thule EuroPower is beschikbaar via Thule distributeurs in heel Europa. Kijk voor meer informatie over de dichtstbijzijnde verkooppunten op www.thule.com. Thule biedt 5 jaar garantie op alle producten.

Adviesverkoopprijs: Thule EuroPower 7-Polig ¤ 439 incl. BTW Adviesverkoopprijs: Thule laadhulp ¤ 39 incl. BTW



Ingezonden persbericht