Gemeente Hilversum

Hilversumse sportkampioenen

publicatiedatum: maandag 2 maart 2009

De bekendmaking van de Hilversumse sportkampioenen vond plaats op donderdag 26 februari jl. in de Burgerzaal. In de categorieën `sporttalent t/m 17 jaar', `de meest talentvolle sportploeg t/m 17 jaar', `sportvrouw', `sportman' en `sportploeg van 2008' werden prijzen uitgereikt. Daarnaast werd bekend gemaakt wie zich sportvrijwilliger van 2008 mocht gaan noemen.
Als eerste onderdeel werd echter de sportiefste Hilversumse basisschool van 2008 bekend gemaakt.

Ted van der Meer begon het programma met een interview met wethouder sport, Jan Rensen. Daarna maakte de voorzitter van de jury, Jacques van Rooijen, de nominaties bekend en tot welke keuze de jury was gekomen.

Voor 2008 had een viertal scholen zich aangemeld voor de titel `sportiefste basisschool van Hilversum' 2008, namelijk De Wegwijzer, de Lorentz school, de Dr. Ir. Lelyschool en de Van Hasseltschool. Alle vier scholen zijn vanaf gisteren gecertificeerd als sportactieve school. De Dr. Ir. Lelyschool werd, net als vorig jaar, uitgeroepen tot de `sportiefste basisschool van 2008'. De prijs bestond uit een oorkonde en een cheque van EUR 500,-. Dit geldbedrag mag vrij besteed worden aan sport- en spelmateriaal voor de school.

Kiki Geserick (HZC de Robben) werd verkozen tot `sporttalent t/m 17 jaar 2008. Deze talentvolle waterpolo-ster werd in 2008 geselecteerd voor een basisplaats bij het Europese Jeugd Kampioenschap te Hongarije. Zij maakte daar zoveel indruk dat zij ook werd geselecteerd voor het meespelen op het EJK te Griekenland - Chania.

De E1 van Victoria werd in 2008 kampioen in de Hoofdklasse en won vanuit meer dan 300 teams de KNVB beker. Ook werd het team op de Dam kampioen van Nederland geworden bij het straatvoetbal. De jury vond dit jonge voetbalteam dermate talentvol, dat zij ervoor koos dit jonge team te benoemen tot de `meest talentvolle sportploeg'.

De categorie `sportvrijwilliger van het jaar' is niet geheel nieuw, want deze werd voorheen afzonderlijk georganiseerd onder de titel `Rinus Schaap Prijs'. Tonny Snelling Berg van FC Hilversum werd verkozen tot `sportvrijwilliger van het jaar 2008'. Zij is al 35 jaar zeer verdienstelijk op vrijwillige basis actief bij deze voetbalvereniging.

Ingrid van Lubek, tri-atlete en moutainbiker werd `Hilversumse sportvrouw 2008'. Zij werd o.a. Europees kampioene off the road triathlon op Ameland en werd in augustus met het Nederlandse team tweede bij het WK hele triathlon in Almere.

Voor de derde, opeenvolgende keer, werd Robin van Aggele (AZ & PC Amsterdam) uitgeroepen tot `Hilversumse sportman' van het jaar. Prestaties in 2008 waren o.a.: NK Sprint Alkmaar: Goud op 50 m vrije slag, 100 m. wisselslag en 50 m. schoolslag; Open NK Eindhoven: Goud op 50 en 100 m. vlinderslag, 100 m. schoolslag, 200 en 400 m. wisselslag; NK korte baan A'dam: Goud op 200 en 400 m. wisselslag.International Swimming Festival Aken: Goud op 5 sprintafstanden en op 100 m. vlinderslag. Swimcup Eindhoven: Goud op 50 m. schoolslag. Daarnaast deelname aan de Olympische Zomerspelen die gehouden werden in Peking China.

Het team HSG 1 van het Hilversums Schaakgenootschap (schaken) werd `Hilversumse sportploeg 2008'.
Het team is op 17 mei 2008 in het Raadhuis van Hilversum Kampioen van Nederland 2007/2008 geworden in de gezamenlijke slotronde van de Meesterklasse van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond.

Wethouder Jan Rensen reikte namens het gemeentebestuur de prijzen aan de sporters uit. Na afloop van de prijsuitreiking was er onder het genot van een hapje en drankje gelegenheid de winnaars te feliciteren en na te praten over sport.