Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 5 maart 2009

VIJFDE GESTION COPA AMSTERDAM WACHT GROOT SPEKTAKEL

Gestion Copa Amsterdam, één van de grootste onder-19 jeugdvoetbaltoernooien ter wereld, vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats in Amsterdam Slotervaart. Op 30 mei, 31 mei en 1 juni 2009 is Sportpark Sloten van FC Blauw-Wit Amsterdam wederom het decor voor Europese en Noord-Amerikaanse voetbalclubs als Ajax, AZ, Chelsea, Real Madrid en het Mexicaanse Chivas Guadalajara. "Ik verwacht een geweldig spektakel en hoogstaand voetbal", zegt organisator Arnoud Lips van sportmarketingbureau SoccerID.

In 2008 stapte het Braziliaanse Cruzeiro na een spannende finale tegen 2007-titelhouder Ajax als winnaar van het veld. De Amsterdamse club is gebrand op revanche, maar met Real Madrid en Chelsea als grootste concurrenten gaat het een zware klus worden voor coach Frank de Boer en zijn talenten. Daarnaast zullen de titelfavorieten hevige weerstand ondervinden van de talentvolste voetballers van AZ, Rosenborg BK, Watford en het Mexicaanse Chivas Guadalajara. FCNH, een selectie van de beste amateurvoetballers uit de provincie Noord-Holland, gaat na tweemaal een vijfde positie dit jaar voor een plaats in de halve finales.Veel hedendaagse voetbalsterren hebben de afgelopen edities deelgenomen aan Gestion Copa Amsterdam. Ajax-doelman Kenneth Vermeer kijkt met een glimlach terug op het toernooi waar hij met zijn Ajax in 2005 tweede werd. "Copa Amsterdam is voor iedere voetballer een ideale gelegenheid om je in de picture te spelen. Het vormt tevens een mooi einde van een lang voetbalseizoen", aldus Vermeer die in het deelnemersveld van 2009 een mooie uitdaging ziet voor zijn collega's uit de A1. "Real Madrid en Chelsea zijn echt mooie clubs om tegen te voetballen. Dat wordt nog een mooie en zware strijd voor onze jongens."

Arnoud Lips beaamt de woorden van Kenneth Vermeer. "Real Madrid en Chelsea zijn natuurlijk twee ploegen om van te dromen, maar het heeft veel moeite gekost. We zijn er uiteindelijk in geslaagd om een fantastisch deelnemersveld bij elkaar te krijgen. Ik verwacht met deze clubs een spektakelstuk." De toernooi-organisator heeft een verrassende winnaar in gedachte. "'Chivas Guadalajara uit Mexico is voor mij één van de favorieten. In hun eerste elftal van de profs spelen alleen maar Mexicanen. Dus je begrijpt dat je dan wel moet beschikken over een geweldige jeugdopleiding!"

De Nederlandse eer op Gestion Copa Amsterdam wordt dit jaar verdedigd door maar liefst drie ploegen, Ajax, AZ en FCNH. De Noord-Hollandse clubs horen volgens Lips echt thuis op dit grootste onder-19 toernooi van Nederland. "Ajax A1 en AZ A1 zijn allebei nog in de race voor het kampioenschap. Dus ook van nationale bodem gaan we de absolute top van de jeugd aan het werk zien."

Deelnemersveld 2009:

AFC Ajax

AZFCNH

Real Madrid CF - Spanje

Chelsea FC - Engeland

Watford FC - Engeland

Rosenborg BK - Noorwegen

Chivas Guadalajara - Mexico

Datum: Zaterdag 30 mei, zondag 31 mei, maandag 1 juni 2009

Locatie: FC Blauw-Wit Amsterdam, Sportpark Sloten