Unilever NV



Wijzigingen in de raden van bestuur van Unilever

05/03/2009 : Rotterdam - Unilever heeft vandaag aangekondigd dat haar vice-voorzitter en Senior Independent Director, Lord Simon of Highbury CBE tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders in mei van dit jaar na een zittingsperiode van drie termijnen van drie jaar terug zal treden uit de raden van bestuur.

Het voornemen van Unilever is dat David Simon in deze functies zal worden opgevolgd door Jeroen van der Veer. De heer Van der Veer zal David Simon tevens vervangen als voorzitter van de benoemingscommissie en remuneratiecommissie.

Unilever stelt tevens voor om Louise Fresco, universiteitshoogleraar met als aandachtsgebied de grondslagen van duurzame ontwikkeling in internationaal perspectief aan de Universiteit van Amsterdam, Ann Fudge, voormalig voorzitter en ceo van Young & Rubicam Brands en Paul Walsh, ceo van Diageo als nieuwe niet-uitvoerend bestuurders te laten toetreden tot de raden van bestuur. Zij zullen worden voorgedragen voor verkiezing tot de raden van bestuur tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders in Londen op 13 mei en in Rotterdam op 14 mei 2009.

Michael Treschow, voorzitter van Unilever: "David Simon heeft een geweldige bijdrage geleverd aan Unilever en zijn wijsheid en humor zullen terdege worden gemist. Tegelijkertijd ben ik zeer verheugd dat Jeroen van der Veer heeft toegezegd vice-voorzitter en Senior Independent Director te worden.

"Ik ben eveneens zeer verheugd over het feit dat Louise Fresco, Ann Fudge en Paul Walsh bereid zijn te worden voorgedragen voor het lidmaatschap van de raden van bestuur. Zij zijn zeer gerespecteerd binnen hun vakgebied en zullen zorgen voor verdere versterking van de expertise, de onafhankelijkheid en de verscheidenheid van de raden van bestuur. Ik ben ervan overtuigd dat zij een belangrijke bijdrage zullen leveren aan de onderneming."

Bestuurders van Unilever dienen zich ieder jaar opnieuw verkiesbaar te stellen op de Jaarlijkse Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders. De volgende bestuurders stellen zich daarom opnieuw verkiesbaar: Leon Brittan, Wim Dik, Charles Golden, Byron Grote, Jim Lawrence, Narayana Murthy, Hixonia Nyasulu, Paul Polman, Kees Storm, Michael Treschow en Jeroen van der Veer.

Zoals op 5 februari 2009 is aangekondigd, zal Unilever in haar Jaarlijkse Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders in mei voorstellen doen die gericht zijn op het instellen van kwartaaldividenden. De daaruit volgende veranderingen zullen leiden tot een eenvoudiger en transparantere dividendpraktijk voor Unilever haar aandeelhouders.


- - - - -

5 maart 2009