Ingezonden persbericht


Persbericht

Zwaargewichten op NOiV Jaarcongres 2009

DEN HAAG, 20 februari 2009 - Op donderdag 5 maart aanstaande wordt in Utrecht (Media Plaza) het NOiV Jaarcongres 2009 gehouden. Congresgangers zullen worden bijgepraat over de laatste stand van zaken rondom open standaarden en open source software. De keynote openingsspeech wordt verzorgd door Ank Bijleveld (staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties). Daarna zal internationaal topmanagement uit de Open Source wereld een plenaire presentatie geven: Tristan Nitot en Xavier Guimard uit Frankrijk.

Tristan Nitot is oprichter en voorzitter van Mozilla Europe, de organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en marketing van de browser Firefox en andere Mozilla-gerelateerde projecten.

Guimard is luitenant-kolonel bij de Gendarmerie Nationale, de Franse semi-militaire politiedienst. Hij zal in zijn presentatie ingaan op het migratietraject binnen de Gendarmerie, waarbij circa 70.000 computers worden overgezet van Windows XP naar het open source besturingssysteem GNU/Linux Ubuntu.

's Middags zal er een groot aantal parallelle tracks plaatsvinden, waarbij wordt ingezoomd op de thema's strategie, toepassing, techniek, medeoverheden en leveranciers. Aan het eind van de congresdag zal Paul de Bijl van het Centraal Planbureau in gesprek gaan met directeur Arie van Bellen van ECP.NL over marktfalen en overheidsbeleid in software markten

Inschrijven voor (het gratis toegankelijke) NOiV Jaarcongres 2009, kan via de website van ECP.NL. Het congres wordt georganiseerd door programmabureau NOiV (Nederland Open in Verbinding) in samenwerking met ECP.NL en Media Plaza.

(232 woorden)

NOOT VOOR DE REDACTIE (