Ingezonden persbericht


Wereldprimeur : Eco Iglo amfibisch concept voor woning of bedrijfspand

Beurs Huis en Tuin in WTC Expo ondanks crisis toch duurzaam

LEEUWARDEN Nog even en dan is het zover Dan gaat Huis & Tuin in het WTC Expo in Leeuwarden van start. Huis & Tuin, die van 5 t/m 8 maart gehouden wordt, mag zich de grootste woon- leef- en tuinbeurs van Noord Nederland noemen. In vier grote hallen, goed voor 30.000 vierkante meter en met ruim 190 exposanten, vindt de bezoeker alles vóór, óver, ín en rónd de woning.

Mensen met 'groene vingers' kunnen op Huis & Tuin hun hart ophalen. Het tuinsegment beslaat twee grote hallen met een oppervlakte van 13.000 vierkante meter. Daar is alles op het gebied van tuinen te zien, waaronder 17 prachtige modeltuinen, die allemaal meedingen naar de felbegeerde Hoveniersbokaal. Deze wordt jaarlijks uitgereikt aan de hovenier die de mooiste modeltuin weet te creëren.

Budget-tuinen

Maar er is meer. Naast de eerder genoemde modeltuinen wordt er ook aandacht geschonken aan tuinen die voor de wat smallere beurs betaalbaar zijn. Voor deze doelgroep legt Alkema Hoveniers twee volwaardige 'budgettuinen' aan. Leuk, creatief, functioneel en betaalbaar! Daarnaast is er volop te zien op het gebied van houtbouw, bestrating, meubilair, overkappingen, beplanting en Nog veel meer!

Duurzaamheid

Het huisgedeelte zal volledig in het teken staan van duurzaamheid in de ruimste zin van het woord. Zo is er o.a. een plein met bedrijven puur gericht op duurzaam bouwen en wonen. Verder staat Energieservice Friesland op de beurs met ruim 10 leveranciers die alles kunnen vertellen over duurzaam energieverbruik. Maar, er is ook een 'wereldprimeur' in de duurzame woningsector! Namelijk een volledig opgebouwde Eco-Iglo!

Eco Iglo wereldprimeur

De Eco Iglo is een amfibisch concept voor een woonhuis of bedrijfspand. Mileu- en energie neutraal en niet belastend voor de omgeving. De iglo is overal inzetbaar, betaalbaar en zeer snel te realiseren als enkelvoudig woonhuis of groepsgewijs in projecten. Als de Eco Iglo op land wordt gebouwd, dient een betonnen bak als fundament. Wordt hij op het water gebouwd dan dient een drijfelement als fundament. In de vloer is al het leidingwerk gestort en in een kelder onder de vloer bevinden zich de watertanks en de opslag van de batterijen.

Op het fundament staat een duurzame staal-glas constructie in de vorm van een halve bol. Het staal is bestand tegen alle weersinvloeden. Al het glas is gelaagd isolatieglas, dus energiezuinig. Een deel van de glaspanelen bevatten zonnepanelen. De technische Installatie bevat een uitgekiend en op elkaar afgestemd geheel van elektriciteit-, koeling en verwarming-, ventilatie- en watersystemen. Het is een energie autonoom concept waarbij alle benodigde energie uit natuurlijke bronnen wordt opgewekt.

Eigenschappen van de Eco-Iglo


· overal inzetbaar


· betaalbaar


· snel te realiseren als woon of werkplek


· werkend met een uitgekiend autonoom werkend energiemanagement systeem


· milieubewust


· duurzame woning c.q. werkplek


· benedenverdieping 360 panoramische ruimte van 172m2


· bovenverdieping 360 panoramische ruimte van 135m2


· buiten staat de Eco Iglo op een vierkant drijfelement van 20m bij 20m

Technisch:


· Totale energie behoefte zal opgewekt worden met 88m2 zonnepaneel, geïntegreerd in gelaagd isolatieglas.


· Energie wordt opgeslagen in een serie batterijen in de kelder van het drijfelement.


· Een intelligent power management systeem, dat elk etmaal de gegenereerde energie bewaakt en verdeelt, verzorgt de energiestromen. Dit systeem zit in het hart van de iglo.


· Een warmte terug win installatie hergebruikt de warmte die op diverse plaatsen in de Eco Iglo vrijkomt. De aangeboden warmte zal door middel van een warmtewisselaar naar behoefte worden omgezet om de lucht in de Eco Iglo te verwarmen of te koelen.


· De warmte en koeling in de Eco Iglo wordt verzorgd door duurzame aardwarmte techniek.


· Gebruik makend van een wit/grijs en donker watersysteem.

Datum Huis & Tuin 2009

Donderdag 5 maart 14.00 uur 22.00 uur

Vrijdag 6 maart 14.00 uur 22.00 uur

Zaterdag 7 maart 10.00 uur 18.00 uuur

Zondag 8 maart 10.00 uur - 18.00 uur

Entree Huis & Tuin 2009

Volwassenen 10,,--

Online ticket verkoop 8,-- (exclusieff 1,55 handelingskosten per transactie.)

Kinderen t/m 15 jaar gratis

Voor meer informatie kijk op: www.huistuin.wtcexpo.nl

Info specifiek over Eco-Iglo: www.intact-ecodesign.nl



Ingezonden persbericht