Gemeente Veenendaal


Van der Valk Hotel komt naar Veenendaal

De toekan nestelt zich in Veenendaal. Het nieuwe Van der Valk Hotel zal zich vestigen op kantoren- en bedrijvenlocatie Het Vizier, pal langs de A12 bij afslag 23. Het wordt een luxueus hotel met restaurant en vergaderfaciliteiten. Het Vizier is onderdeel van het grotere bedrijventerrein De Batterijen. Naar verwachting opent Van der Valk Hotel haar deuren medio 2012. Dit geeft de gemeente voldoende tijd om alle procedures te doorlopen die nodig zijn voor het verlenen van een bouwvergunning.

Feestje

Het was donderdag 26 februari een bescheiden feestje in Breukelen, waar de koopovereenkomst van de grond werd ondertekend door de betrokken partijen: de familie Timmers-Van der Valk en projectontwikkelaar B.V. Stichts Beheer van 1952. Domicilie Makelaars uit Ede adviseerde Van der Valk. Na de ondertekening werden de familie Timmers en Stichts Beheer gefeliciteerd door burgemeester Elzenga en de wethouders Sanders (Ruimtelijke Ordening) en Van den Bos (Economische Zaken) van de Gemeente Veenendaal: ,,We verwelkomen graag een dergelijk hotel in onze gemeente. Veenendaal heeft een gunstig vestigingsklimaat voor ondernemers en de komst van dit hotel trekt zeker weer nieuwe bedrijven aan. Dit is goed voor de verdere economische ontwikkeling van Veenendaal."

Â

Houden van Veenendaal
,,We zijn heel blij met deze locatie", aldus Pieter en Til Timmers-Van der Valk. Zij zijn de eigenaren van het goeddraaiende Van der Valk Hotel Breukelen langs de A2 en zwaaien straks ook de scepter over het hotel in Veenendaal. ,,We zien dit als een mooie en logische stap. Net als ons succesvolle hotel in Breukelen, komt ook dit nieuwe hotel langs een belangrijke snelweg en opnieuw in een middelgrote gemeente in een heel dynamische regio. We zijn al echt een beetje gaan houden van Veenendaal en van de 'Veensen' die we tot nu toe hebben leren kennen. Kortom: we hebben er zin in! Wat voor hotel het gaat worden? Nou, het Van der Valk concept is bij de meeste mensen voldoende bekend. Dat concept zal ook hier weer heel herkenbaar zijn. Maar de laatste tijd gaan onze hotels steeds meer richting de 'viersterren-plus'-categorie. Deze wat luxere uitstraling zullen we ook hier toepassen. Het hotel krijgt tussen de 160 en 170 kamers, een mooie lounge, een restaurant en moderne vergaderruimten. Als het even, kan komen er ook sport- en leisure-activiteiten. Maar dat wordt allemaal ingevuld in het uiteindelijke bouwplan. We verwachten dat we onze gasten vanaf medio 2012 kunnen verwelkomen in het nieuwe hotel: gastvrij en laagdrempelig, maar wel in een sfeer van hoogwaardige luxe."

Een geweldige impuls
Ook Nick de Boer (Domicilie) en Gerard Heuvelman (Stichts Beheer) zijn verguld: ,,We zijn bijna een jaar bezig geweest met dit project. Deze overeenkomst is dus een bekroning op ons werk. De komst van Van der Valk is een geweldige impuls voor de ontwikkelingen op Het Vizier, op het hele bedrijventerrein De Batterijen en op het vestigingsklimaat in de regio Veenendaal-Ede."