Gemeente Best

Samenwerkingsovereenkomst gebiedsvisie Naastenbest

06-03-2009

Donderdag 5 maart jl. hebben woningcorporatie Woonbedrijf en de gemeente een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het opstellen van een gebiedsvisie voor de wijk Naastenbest. Woonbedrijf en de gemeente nemen samen het initiatief tot het opstellen van de gebiedsvisie. Beide partijen nemen de helft van de kosten voor het inhuren van de benodigde externe expertise voor hun rekening.

Samenwerkingsovereenkomst gebiedsvisie Naastenbest ondertekend Wethouder L. Bisschops en mevrouw M. Bakx van Woonbedrijf bezegelen het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst. Foto: Michiel Wasmus

Enkele maanden geleden is in het kader van Integrale Wijkontwikkeling gestart met een inventarisatie van de zorgen en dromen van de bewoners in de wijk Naastenbest. Naar aanleiding van de uitkomsten zullen in samenwerking met bewoners een aantal projecten worden opgepakt. Daarnaast bestaan er vanuit woningcorporatie Woonbedrijf en de gemeente diverse plannen voor de wijk. Zowel voor de korte als de lange termijn. Naastenbest is bovendien een wijk met een grote verscheidenheid aan bewoners en een aantal (sport)voorzieningen voor de totale gemeente. Dit zorgt niet alleen voor levendigheid in de wijk, maar ook voor (sociale) problemen.

Al deze ontwikkelingen moeten in samenhang worden bekeken. Daarom wordt in overleg met alle betrokkenen een goed beeld geschetst van de toekomstige inrichting van de wijk. Dit gebeurt in de vorm van een gebiedsvisie.


---