Socialistische Partij Rotterdam

SP-informatieavond over Marokkaanse politiek

27-02-2009 * Aanstaande donderdagavond 5 maart organiseert de SP, samen met de Marokkaanse organisatie Afaq een informatiebijeenkomst over de politieke ontwikkelingen in Marokko. De avond vindt plaats aan de Vijverhofstraat 65 te Rotterdam en begint om 20.00 uur.

Ismael Al Manouzi, de hoofdredacteur van het Marokkaanse maandblad "Al Mounadil" (de militant) is uitgenodigd om te vertellen over de gevolgen van de neoliberale politiek en de crisis voor Marokko. Hij gaat daarbij in op de politieke onderdrukking en democratische vrijheden en geeft een beeld van de socialistische beweging met ook oog voor de sociale strijd in dorpen en andere kleine geïsoleerde gebieden. Ook schetst hij de ontwikkeling van de vakbeweging, de vrouwenbeweging, de Berbersbeweging en de islamitische beweging.

Een interessante avond voor sociaal bewogen mensen al dan niet van Marokkaanse afkomst, die wel eens willen weten hoe de vlag erbij hangt in Marokko. Er zijn tolken aanwezig om alles zowel in het Arabisch als het Nederlands te kunnen volgen en de informatie van de heer El Manouzi zal in de vorm van een hand-out ook in het Nederlands op de avond te verkrijgen zijn. Laat je informeren, stel je vragen. De entree is gratis. De zaal gaat open om 19.30 uur.