Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Onderhoud wegen in de Krimpenerwaard

Fietspad Snippejagerskade in Gouderak

Het gehele fietspad wordt voorzien van een nieuwe asfalt deklaag. De werkzaamheden beginnen bij de bebouwde kom van Gouderak en eindigen bij de aansluiting op de Achterbroek. Ook wordt extra aandacht besteed aan de aansluiting van de in de Snippejagerskade aanwezige bruggen, zodat het passeren van deze bruggen veiliger wordt voor fietsers.

De werkzaamheden aan de Snippejagerskade staan gepland van woensdag 11 maart tot en met vrijdag 13 maart 2009. In geval van `onwerkbaar weer' wordt op maandag 16 maart verder gewerkt. Recreatieve voorzieningen zoals banken en prullenbakken worden direct na de asfaltwerkzaamheden opgeknapt.

Bilwijkerweg in Stolwijk (Vlist)

In 2008 is een begin gemaakt met het herstellen van ernstig verzakte delen van de Bilwijkerweg en is deze voorzien van een eerste asfaltlaag. De afsluitende deklaag van asfalt wordt op 16 en 17 maart 2009 aangebracht.

Tijdens deze werkzaamheden is de Bilwijkerweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Om de bewoners en bedrijven zoveel mogelijk bereikbaar te houden, worden de werkzaamheden in twee fasen uitgevoerd. De eerste fase betreft het gedeelte tussen huisnummer 119 en de aansluiting met de Groeneweg. De tweede fase betreft het gedeelte tussen de Groeneweg en de bebouwde kom van Stolwijk. Ook wordt de Groeneweg van een nieuwe asfaltdeklaag voorzien. Fieters en voetgangers kunnen de werkzaamheden passeren.