Politie Groningen

Donderdag 5 maart 2009

Provincie Groningen, 05-03-2009

Groningen: Getuigenoproep beroving

Een 26-jarige man uit Groningen is in de nacht van woensdag op donderdag van zijn portemonnee beroofd op het Schuitendiep in Groningen. De stadjer liep even voor vier uur over het Schuitendiep richting de Steentilbrug. Daar trof hij twee mannen die van hem eisten dat hij zijn geld af zou geven. Nadat het slachtoffer zijn portemonnee gegeven had werd hij door de twee mannen in het water gegooid. De man moest nog 150 meter door het koude water zwemmen voordat hij met een kadetrap uit het water kon komen. De politie zoekt getuigen van het voorval. Zij kunnen bellen met het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: man grist geld uit pinautomaat

De politie heeft woensdagavond een 29-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Een 16-jarig meisje uit Groningen was aan de Claremaheerd aan het pinnen en vergat haar geld uit de automaat te halen. Op het moment dat ze wegliep ontdekte ze dat het ze het geld niet had gepakt. De 29-jarige man stond achter haar en griste het geld uit de automaat. De tiener sprak hem hier op aan, maar de Groninger ging er vandoor. De politie kreeg een goede omschrijving van de verdachte en kon hem enkele minuten later aanhouden. Hij is naar het politiebureau voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bedelende man en vrouw moeten nog zitten

Een 45-jarige man uit Den Haag en een 35-jarige vrouw uit Groningen zijn woensdagavond door de politie gecontroleerd op het Floresplein in Groningen. De agenten in burger spraken de twee aan, omdat zij op een agressieve wijze aan het bedelen waren. Bij een controle van de personalia bleek dat de man nog 21 dagen en de vrouw nog 3 dagen moest zitten. De twee gingen mee naar het politiebureau en zijn ingesloten.

Marum: zoon aangehouden voor vernieling

Een 25-jarige man uit Tolbert is woensdagmorgen door de politie aangehouden in een woning aan de Hoofdstraat in Tolbert. De man had kort daarvoor bij zijn moeder in Marum na een ruzie gegooid met huisraad en een kast van de muur getrokken. Toen de agenten bij hem aan de deur stonden dreigde hij de dienders dood te schieten of neer te steken. De politie heeft zijn deur geforceerd en zij troffen de man zittend op zijn bed aan. Hij kon zonder problemen worden gearresteerd. De verdachte zit vast. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Stadskanaal: fietsster raakt gewond bij aanrijding met auto

Een 32-jarige vrouw uit Stadskanaal is woensdagmiddag gewond geraakt toen zij op de Oude Markt in Stadskanaal tegen een personenauto reed en met haar fiets ten val kwam. De fietser reed over het trottoir en is vermoedelijk met haar voorwiel tegen het achterwiel van de auto gereden. De automobilist, een 44-jarige man uit Stadskanaal, reed op dat moment net weg vanaf de parkeerplaats.

De fietser is met letsel aan rug, nek en buik naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de aanrijding op papier gezet.

Bourtange: automobilist aangereden door vrachtwagenchauffeur

Een 59-jarige automobilist uit Bourtange is woensdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval in zijn woonplaats. De Bourtanger wilde vanaf de Vlagtwedderstraat de Bakovenweg oversteken, maar kreeg geen voorrang van een 35-jarige vrachtwagenbestuurder uit het Duitse Leer. Het slachtoffer is met letsel aan de borst naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto raakte zwaar beschadigd. De brandweer heeft het wegdek gereinigd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Delfzijl: fietsster gewond op rotonde

Een 36-jarige vrouw uit Delfzijl is woensdagmorgen gewond geraakt op de Jachtlaan in haar woonplaats. De vrouw fietste op de rotonde en gaf geen voorrang aan een 25-jarige automobilist uit Delfzijl. Deze bestuurder kon de fietsster niet meer ontwijken. Door de aanrijding viel de vrouw op de grond en raakte gewond aan haar rug en nek. Ze is naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. De politie heeft een rapportage gemaakt.

Nieuwolda: man valt van zolder

Een 40-jarige inwoner van Nieuwolda is woensdagmiddag gewond geraakt bij een bedrijfsongeval op een boerenbedrijf aan de Provincialeweg. De man was aan het werk op een zolder en viel door onbekende oorzaak naar beneden. Hij kwam ongeveer vier meter lager op een betonnen vloer terecht. De Nieuwolder is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.