Gemeente Teylingen
Sassenheim

Aanplant nieuwe bomen in postwijk Sassenheim


05 maart 2009

Donderdag 5 maart plant wethouder Bert Homan, de eerste nieuwe boom in de Postwijk in Sassenheim. De gemeente Teylingen vervangt alle perenbomen in deze wijk voor amberbomen. In totaal 115 bomen. Een groot deel van de inwoners van de Postwijk had erg veel last van de troep die de perenbomen veroorzaakten.

Bewoners betrokken bij keuze boom

De bewoners van de Vliegeniers-, Palfreniers- en Koetsiersweg zijn in de gelegenheid gesteld mee te bepalen welke boom teruggeplant wordt. Zij konden kiezen uit drie soorten bomen. Op dit verzoek is massaal gereageerd. Liefst 78 keer is een keuze uitgebracht waarvan 42 voor de amberboom.
De amberboom (Liquidambar styraciflua) is een bladverliezende loofboom die in het najaar een prachtige herfstverkleuring heeft. Er is gekozen voor de boom met een smalle kroon.

Planning uitvoering

De gemeente heeft besloten om het vervangen van de perenbomen in vijf fases uit te voeren. Fase 1 en 2 zijn gebundeld en bestaan uit de werkzaamheden in de Palfreniersweg en de Koetsiersweg. Dit gaat om 50 bomen, waarvan de eerste op 5 maart wordt geplant. De Vliegeniersweg beslaat de andere 3 fases. Deze winter beplant de gemeente het eerste deel van de Vliegeniersweg ter hoogte van de nummers 112 t/m 134. In de Vliegeniersweg komen in totaal nieuwe 65 bomen.