Ingezonden persbericht


Persbericht 5 maart 2009

Crisis weerhoudt internationale groei van studentenintermediair niet: StudentenWerk naar België als StudentJob

StudentenWerk, het grootste studentenuitzendbureau van Nederland, breidt zijn diensten uit naar het buitenland. Het succesvolle onderdeel StudentJob werd al eerder in Duitsland geïntroduceerd en nu kunnen ook Belgische studenten profiteren van het intermediairsucces. Ondanks de vele berichten van tegenvallende resultaten in de uitzendbranche blijft StudentenWerk uitbreiden en groeien. In 2008 behaalden zij een omzet van 46 miljoen euro, een groei van 40%.

Vanaf maart 2009 kan ook studerend België bijbanen en stages vinden via de vacaturesite StudentJob.be. De relatief goedkope student is ook in België zeer welkom als arbeidskracht, helemaal in tijden van crisis. Steeds meer bedrijven zien de voordelen van de inzet van studenten en volgens de ervaringen van StudentenWerk zijn de studenten intelligent, flexibel inzetbaar en door het hoge opleidingsniveau leveren ze snel rendement op.

Eerste studentenuitzendbureau in België
Hugo de Koning, directeur StudentenWerk: "StudentJob.be is een nieuw bewijs van onze internationale ambities. Het is goed te zien dat deze online vacaturesite direct goed is ontvangen. Sinds de lancering een maand geleden hebben al ruim 2.000 studenten zich ingeschreven. Zij hebben momenteel al de keus uit een paar honderd vacatures." Celine Hauwere, vestigingsmanager, is samen met haar medewerkers verantwoordelijk voor de opzet van het nieuwe kantoor in Antwerpen. "We willen laten zien dat studenten op een eenvoudige wijze aan een leuke bijbaan of stageplek kunnen komen. Wij gaan er vanuit het succes van het Nederlandse StudentenWerk te evenaren, want we zijn het eerste uitzendbureau in België dat zich puur op studenten richt."

Over StudentenWerk & StudentJob
De drie eigenaren van StudentenWerk, Hugo de Koning (28), Bram Bosveld (27) en Rogier Thewessen (32) begonnen in 1999 met het uitzenden van studenten. Ze waren één van de eerste organisaties waar men online kon solliciteren. Kandidaten schrijven zich online in, maken zelf een webprofiel aan en ondergaan vervolgens een uitvoerige telefonische screening. Een persoonlijk gesprek op het uitzendbureau is vervolgens de laatste stap op weg naar een bijbaan, stage of vakantiebaan. StudentenWerk is een online community waar ook bedrijven zich bekend maken. Het gaat nog steeds hard met de groei van StudentenWerk. StudentenWerk maakt onderdeel uit van The Kingfield Group B.V. Ook CareerNetwork en Peoples Media maken deel uit van deze holding. www.studentenwerk.nl - www.studentjob.be - www.studentjob.de