Gemeente Spijkenisse


Opening gemeenschappelijke tuin Houtskoolkreek

05 maart 2009

gemeenschappelijke tuin Houtskoolkreek

De bewoners van het appartementencomplex aan de Houtskoolkreek hebben een gemeenschappelijke tuin aan de voorzijde van het woongebouw gekregen.

De tuin werd aangelegd door woningbouwcorporatie Woonbron. Woensdag 04 maart 2009 werd de tuin officieel geopend door wethouder openbare ruimte Jan Willem Mijnans en de directeur van Woonbron Spijkenisse Chris Reit. Zij onthulden 3 kunstwerken die in de bodembedekking van de tuin zijn aangelegd. Het thema van de tuin is `ontmoeting'. De kunstwerken hebben ook dit thema; er zijn een hand, een mond en een oog te zien.

De opening van de gemeenschappelijke tuin bij het appartementencomplex is een mooie afsluiting van een project waaraan Woonbron en de gemeente Spijkenisse samen hebben gewerkt. Het doel van het project was de verbetering van zowel het woongebouw als de directe omgeving door de aanleg van de tuin en het opknappen van het trottoir aan de voorzijde van de woningen.

Wethouder Jan Willem Mijnans en de directeur van Woonbron Chris Reit, hopen dat de bewoners veelvuldig gebruik gaan maken van de mooie tuin als plek om elkaar te ontmoeten en te genieten van de groene sfeer.