Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Bergen op Zoom, 05-03-2009

Politie arresteert twee jongens en lost serie brandjes in
kledingcontainers op

ROOSENDAAL: Met de aanhouding van twee jongens uit Roosendaal heeft de politie een serie brandstichtingen in diverse kledingcontainers in de wijken Kroeven en Tolberg opgelost. Dinsdag werd een 19-jarige Roosendaler gearresteerd; hij wordt vrijdag voorgeleid aan de
rechter-commisaris in Breda. Hij wordt gezien als hoofdverdachte. Enkele weken geleden meldde een 17-jarige Roosendaalse jongen zich als verdachte vrijwillig bij de politie; hij is weer op vrije voeten.

De brandjes vonden plaats in de periode 29 december tot 7 februari. De kledingcontainers stonden bij het Tolbergcentrum, Van Lenneplaan, Gezellelaan en Ambrozijnberg. In totaal zijn acht containers in vlammen opgegaan. In eerste instantie werd vuurwerk gebruikt uit een soort baldadigheid, maar al snel gingen de verdachten over tot serieuze brandstichting met behulp van benzine. Uit het onderzoek dat volgde op de eerste brandstichting bij het Tolbergcentrum kwamen de namen van de twee verdachten naar boven.

Twee snelheidsduivels van de weg gehaald

FIJNAART: Agenten van het Verkeershandhavingsteam heben dinsdag twee automobilisten betrapt die veel te hard reden. Een 48-jarige man uit Fijnaart reed rond 15.00 uur met een gemiddelde en gecorrigeerde snelheid van 114 km/uur op de Appelaarsedijk, terwijl daar 60 km/uur maximaal is toegestaan. Op diezelfde weg reed een 46-jarige bestuurder uit Stampersgat een halfuurtje later een gemiddelde en gecorrigeerde snelheid van 110 km/uur. Beide mannen mochten hun rijbewijs inleveren, omdat ze meer dan 50 km/uur te hard reden. De rijbewijzen worden opgestuurd naar de officier van Justitie die besluit over teruggave. De agenten betrapten beide automobilisten tijdens een surveillance met een onopvallende video-auto.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 05-03-2009 16:07 | © Regio Midden en West Brabant |