Politie Twente

'Verwarde' man uit Hengelo wordt mogelijk wél strafrechtelijk vervolgt

In een eerder persbericht stond vermeld dat de verwarde man strafrechtelijk niet zou worden vervolgd. Deze conclusie werd in een primair stadium naar buiten gebracht. Justitie zal alsnog overwegen, naar aanleiding van de binnengekomen processen-verbaal van aangifte, of de man wordt vervolgd.

Een 38-jarige man uit Hengelo veroorzaakte vanmorgen, donderdag 5 maart 2009 omstreeks 9.56 uur commotie in een supermarkt in Hengelo. De man, die psychiatrisch patiënt is, bezocht vanochtend familie. Daarna is hij de binnenstad van Hengelo in gegaan. Hij bedreigde diverse personen met een keukenmes. Op een gegeven moment is hij een supermarkt, gevestigd aan Christiaan Langefeldstraat binnen gelopen. Daar bedreigde hij, door onder andere met zijn mes steekbewegingen te maken, diverse klanten en personeel. De man werd overmeesterd door een journalist van de Twentsche Courant Tubantia, die in de winkel aanwezig was. Hij heeft de man aangehouden en overgedragen aan de politie. De man is inmiddels teruggebracht naar een Instelling voor Geestelijke Gezondheidszorg waar hij verbleef. De politie heeft diverse getuigen gehoord. Aan hen wordt slachtofferhulp geboden.. De 38-jarige man is momenteel niet in staat om een verklaring af te leggen. De politie stelt een onderzoek in en zal de man in een later stadium verhoren.

Mochten er betrokkenen zijn die niet met de politie in contact zijn geweest maar wel behoefte hebben aan slachtofferhulp dan kunnen zij bellen met 0900-0101.

---- --