Nieuwe rosé 'Pinky Chick' uit Slovenië geïntroduceerd in Nederland

05/03/2009 15:53

Willem van de Velde Foodproducts

Ede - Vandaag is een nieuwe rosé wijn geïntroduceerd; de 'Pinky Chick', een rosé met een roze knipoog uit Slovenië. "Misschien wel de meest sexy wijn van Slovenië: jong, fris, aantrekkelijk en trendy," aldus importeur Willem van de Velde foodproducts.

De Pinky Chick is één van de moderne wijnen van de 800 jaar oude Sloveense wijnkelder 'Ptujska Klet'. Sinds februari is Willem van de Velde foodproducts exclusief importeur voor de Benelux. "Hoewel Slovenië als wijnland nog weinig bekend is, worden hier al eeuwenlang verrassende en hoogwaardige wijnen gemaakt. Niet het produceren van grote volumes, maar het creëren van een bijzondere wijn staat hier hoog in het vaandel. Sloveense bevlogenheid in de meest pure vorm."

Pullus

Vanuit deze visie ontwikkelde 'Ptujska Klet' een complete lijn wijnen, met de naam 'Pullus'. Dit assortiment bestaat uit frisse wijnen en gerijpte wijnen, dessertwijnen en mousserende wijnen. "De jonge wijnen blijven fris, doordat ze pas worden afgevuld en van schroefdop voorzien, zodra ze de wijnkelder verlaten. Zo wordt steeds de beste kwaliteit gegarandeerd."

Opwindend en fruitig

Naast de met talloze prijzen beladen Sauvignon Blanc en de Chardonnay is de sexy en ook chique Pinky Chick een absoluut hoogtepunt van het assortiment. "De Pinky Chick doet haar naam 100% eer aan," zegt Van de Velde. "Niet alleen via het etiket, maar ook door haar opwindende aroma en fruitige bouquet. De prettige, ietwat zoete nadronk is enorm verleidelijk. Daarom spreekt Pinky Chick jonge mensen aan én mensen met een jong hart!"

Het importeurschap voor de Benelux volgt op eerdere, succesvolle introductiecampagnes in de Slavische regio, Duitsland en New Jersey (Verenigde Staten). "Consumenten zijn keer op keer aangenaam verrast door de combinatie van kwaliteit en uitstraling van de Pullus-wijnen. Vanaf nu gaan we dus ook de Benelux verrassen met de kwaliteiten van Pullus."





http://www.pullus.nl