Politie Hollands Midden Nieuwkoop Auto raakt te water Een 59 jarige vrouw uit Nieuwkoop raakte donderdag 5 maart rond 08.30 uur met haar auto in een sloot langs het Zuideinde. De vrouw kwam er met schrik maar zonder kleerscheuren vanaf. De vrouw raakte te water nadat zij in botsing kwam met een 39 jarige automobiliste uit Nieuwkoop die keerde op het moment dat zij haar voorbij wilde rijden. Een brugleuning die werd geraakt, brak af en belandde in het water.

Waddinxveen Aangehouden voor bedreiging en stalking Na onderzoek heeft de politie maandag 2 maart een 30 jarige man in zijn woonplaats Eindhoven aangehouden voor bedreiging en stalking. Een 27 jarige vrouw uit Waddinxveen deed in december 2008 bij de politie aangifte dat zij al langere tijd door de man via Hyves en via e-mail werd lastig gevallen en bedreigd en inbreuk maakte op haar persoonlijke levenssfeer. Drie vriendinnen van haar uit Waddinxveen en de provincie Noord-Brabant, deden eveneens aangifte. De verdachte begon zijn handelingen na een verbroken internet contact met één van de vrouwen. Tegenover de politie heeft hij een bekentenis afgelegd. Na zijn verhoor werd hij woensdag 4 maart weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Gouda Tas van schouder gestolen Twee ongeveer 17 jarige jongens, hebben woensdag 4 maart de schoudertas van een vrouw uit Gouda gestolen. De vrouw fietste rond 17.00 uur over de Statensingel toen zij door de twee fietsende jongens werd ingehaald. Op het moment dat de jongens langs de vrouw reden, greep één van hen de tas van haar schouder. De jongens fietsten vervolgens hard weg. De vrouw deed vandaag aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Schoonhoven Winkelinbraken De politie doet onderzoek naar drie winkelinbraken die in de nacht van woensdag 4 naar donderdag 5 maart werden gepleegd. Aan de Haven was een slagerij en reisbureau de dupe van inbrekers en op de Lopikerstraat een snoepwinkel. In alle gevallen werd geld gestolen. Ook de werkwijze, veelal het vernielen van ruiten, vertoonde overeenkomst. De politie denkt dan ook dat hier sprake is van dezelfde dadergroep.