Gemeente Echt-Susteren


Wegwerkzaamheden Molenweg en Koestraat

De gemeente is gestart in Koningsbosch met de riool- en wegreconstructie van de Molenweg en de Koestraat.

Â

De grote opknapbeurt vindt plaats in:


- De Molenweg (vanaf de Kerkstraat tot aan het kruispunt met de Koestraat) en in


- De Koestraat (vanaf de Molenweg tot aan de Prinsenbaan).

Â

Dat betekent dat de bestaande rioolputten worden aangepast, de bestaande asfaltverharding en de grindbermen worden vervangen, er een nieuw riool wordt aangelegd, de straatverlichting wordt vernieuwd en er nieuwe bomen en hagen worden geplant. Verder zal er tijdens de graafwerkzaamheden een archeoloog meekijken of er waardevolle archeologische voorwerpen of zaken worden aangetroffen. Bovendien zijn er kabel- en leidingwerkzaamheden en gaat de gemeente de straat verkeersveiliger inrichten. De Koestraat buiten de bebouwde kom wordt 60 km per uur en er komen er een aantal verkeersdrempels. Een totale wegreconstructie dus.

Daarvoor is het nodig dat we het doorgaande verkeer omleiden en dat we weggedeelten tijdelijk afsluiten voor alle verkeer (behalve aanwonenden en hulpverleners), te weten:

Â


- De Molenweg vanaf de Kerkstraat tot aan het kruispunt met de Koestraat van begin maart tot begin mei 2009;


- Het kruispunt Molenweg / Koestraat van begin mei tot eind mei 2009;


- De Koestraat vanaf de Molenweg tot aan de Haverterstraat van half mei tot begin juli 2009;


- Het kruispunt Koestraat / Haverterstraat van begin juli tot eind juli 2009;


- De Koestraat vanaf de Haverterstraat tot aan de Prinsenbaan de laatste twee weken van

juli 2009.

Â

Deze planning is globaal en is afhankelijk van de weersomstandigheden en van de voortgang van de werkzaamheden. Bovendien is het een wegreconstructie die zeker voor de aanwonenden voor overlast zal zorgen. Daarvoor heeft de gemeente regelmatig contact met het bewonerscomité, worden er door de aannemer regelmatig bewonersbrieven rondgebracht en is er elke dinsdagmiddag vanaf 13.00 uur voor de bewoners een âspreekuurtjeâ Verder kunnen ze de uitvoerder van aannemersbedrijf Heijmans die voor ons het werk maakt, altijd dagelijks aanspreken en / of bellen.