Ingezonden persbericht


Talking Head David Byrne verkoopt UFO's via Haagse platenzaak La La Land

Den Haag - 6 maart 2009

Voormalig Talking Heads frontman en al-round kunstenaar David Byrne heeft de onafhankelijke platenzaak La La Land benaderd voor de exclusieve verkoop van zijn Alien Cups Space-ships. Byrne maakte het ontwerp voor de set, bestaande uit vier espresso kopjes met schotel, een suikerpot en een miniatuur ruimteschip in 2001 in opdracht van het Italiaanse Illy Coffee.

Voor de Europese verkoop van de zogenaamde Artist's Proof edition van de decoratieve sets, waarvan slechts 250 genummerde exemplaren zijn gemaakt, benaderde Byrne de Haagse zaak eind 2008. Gedurende de Europese tournee van de Amerikaanse zanger zal in de merchandise stand een voorbeeld exemplaar te zien zijn. Voor verkoop wordt via folders verwezen naar de website en winkel van La La Land.

De Europese tournee van David Byrne gaat op 9 maart a.s. van start in Dusseldorf en doet op 24 maart Utrecht aan.

Platenzaak La La Land opende in 2000 haar deuren in de Haagse binnnenstad en heeft zich in de loop der tijd via diverse specialismen ontwikkeld tot een van de meest opvallende platenzaken van Nederland. Naast verkoop van muziek, is La La Land ook actief als concert organisator, platenlabel en merchandiser.

"En daar kan de verkoop van espresso cups ook nog wel bij", stelt mede-eigenaar Frank Veldkamp. "Als een artiest als David Byrne voorstelt om samen te werken dan is dat natuurlijk een unieke kans. Dat het daarbij ook nog eens gaat om een prachtige collectie als de Alien Cup set is helemaal bijzonder."

Van de speciale ruimteschip uitgave zijn 1,000 exemplaren geproduceerd, waarvan 250 zogenaamde Artist's Proofs, voorzien van handtekening en uniek volgnummer. De 50 beschikbare sets zullen exclusief te bestellen zijn via de website van La La Land en in de winkel in de Haagse Nieuwstraat.

http://www.lalalandmusic.nl/davidbyrne

La La Land Music
Nieuwstraat 25
2511 AT Den Haag

---