Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 05-03-2009

Fietser aangereden
ASSEN Een 16-jarig meisje uit Assen is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. Het meisje fietste samen met twee andere fietsers op de Weiersstraat. Ze fietsen met zijn drieën naast elkaar. Een bestuurder van een autobus wilde de drie passeren, week uit, maar raakte toch de buitenste fietser, waardoor het 16-jarige meisje ten val kwam. Zij botste tegen de bus. Het meisje is voor onderzoek naar het ziekenhuis in Assen gebracht. (BPS 09-016013)

Roodlicht controle
ASSEN De politie heeft woensdag bij de voetgangersbrug over het kanaal ter hoogte van de Oude Molenstraat gecontroleerd op het rijden door rood licht. 21 overtreders hebben een bekeuring gekregen. Twintig mensen vanwege het rijden door rood licht en 1 bestuurder voor het niet dragen van een helm. (BPS 09-016011)

Drie verdachten van inbraak aangehouden
KLAZIENAVEEN De politie heeft in de nacht van woensdag op vrijdag drie verdachten aangehouden op verdenking van inbraak in een winkel aan het Van Echtenskanaal. Het gaat om een 21-jarige man uit Erica, een 17-jarige jongen uit Zwartemeer en een 21-jarige man uit Zwartemeer. Een getuige ontdekte de inbraak en de verdachten en belde de politie. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. (BPS 09-016102)

Winkeldiefstal

EMMEN De politie heeft woensdag twee meisjes van 15 en 17 jaar oud uit Emmen aangehouden wegens diefstal uit een winkel aan de Wilhelminastraat. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Zij gaan het Halt-traject in. (BPS 09-016040)

Politie controleert in verkeer
KLAZIENAVEEN De politie heeft woensdag op diverse plaatsen langs de A37 gecontroleerd in het verkeer. De politie werkte samen met de douane, de Koninklijke Marechaussee, de Belastingdienst en de AID. Er zijn onder meer processen-verbaal opgemaakt wegens: het niet kunnen tonen van het rijbewijs (5x), het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs (1x), een defecte koplamp (1x), het niet kunnen tonen van het identiteitsbewijs (1x), geen goede losbreekreminrichting hebben (1x) en het niet hebben van het eurovignet (1x). Twee buitenlandse bestuurders kregen een verbaal omdat zij hun documenten in het kader van de vreemdelingenwet niet in orde hadden. Tevens krijgen twaalf bestuurders een navordering wegens fiscale overtredingen. Van 173 bestuurders is een blaastest afgenomen. Niemand bleek te veel te hebben gedronken. (BPS 09-016095)

Rijden onder invloed
VALTHERMOND Dinsdagavond is een 43-jarige beginnende bestuurder uit Valthermond aangehouden aan de Kavelingen wegens het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 205 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 09-015610)

EEN Dinsdagavond kreeg een 29-jarige bestuurder uit Norg proces-verbaal wegens het rijden onder invloed aan de Haulerwijksterweg. De man negeerde een stopteken van de politie, maar werd later staandegehouden. Op het politiebureau blies de man 555 ugl. (BPS 09-015768)

EMMEN Op de N381 is dinsdagavond een 51-jarige vrouw uit Groningen onderworpen aan een controle. Zij viel op door haar rijgedrag. Op het bureau blies de vrouw 265 ugl. (BPS 09-015789)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.