Gemeente Bussum

Internationale Vrouwendag in Bussum

Op zaterdag 7 maart organiseert Stichting internationale Vrouwendag in samenwerking met Versa welzijn in het gemeentehuis een breed scala aan activiteiten in het kader van de Internationale Vrouwendag.

Thema

Internationale Vrouwendag staat voor gevoel van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. Het is een dag kennis maken met vrouwen die je in je dagelijkse leven niet zo snel ontmoet. Het thema dit jaar is jij maakt het verschil. Iedereen wil iets betekenen in het leven. De ervaring dat je verschil maakt, geeft waarde aan het leven.

Activiteiten

Wat kunt u op deze speciale dag zoal verwachten? In de ochtend een spetterend optreden van Leticias One Woman Latin Band. Tussen de programma onderdelen in zal de rapper Zanillya Farrel optreden en buikdanseres Manolya verrast de aanwezigen met een les in buikdansen. Vrouwengroep Femmes Fraices sluit de muzikale middag af. Verder wordt de trouwzaal bijvoorbeeld omgetoverd in een Oosterse kamer en kunt u diverse lezingen bijwonen. Er wordt ook een Lagerhuisdebat georganiseerd onder leiding van Nen van Ramshorst. Op de eerste verdieping kun je je laten informeren over fotografie, kalligrafie, kleurstylen, sieraden, papier, holistische- en stoelmassages, numerologie, manicure en permanente make-up. Er komt ook een modeshow met tweedehands kleding. Voor kinderen van twee tot twaalf jaar is er kinderopvang met professionele begeleiding.

Expositie en stands

Het project Drawing her story van Stichting Nika wordt officieel geopend tijdens deze dag.

Deze stichting behelst een integratieproject, waarbij allochtone en autochtone vrouwen samen hun verhaal tekenden. Daarnaast is er een expositie van schilderijen, keramisch werk en vrouwenbeelden. De exposities vinden plaats in de diverse ruimtes van het gemeentehuis. Tot slot zijn er stands van onder andere Kinderen in Nood, Melania, Wereldwinkel, Katholiek Vrouwen Gilde, Cookit, Stichting Shakti Peace World foundation, Marokkaans kindertehuis en het Advies- en steunpunt Huiselijk geweld.