Ingezonden persbericht


15 december 2008

Rotterdamse Museumnacht: 7 maart 2009,

Zaterdag 7 maart is het weer feest in Rotterdam tijdens de achtste Rotterdamse Museumnacht. Door heel de stad zijn musea en galeries tot 02.00 uur geopend met een REactionair programma. Centraal thema is 'RE:' en alle deelnemende instellingen hebben daar een eigen creatieve invulling aan gegeven.

REact REhab REconnect REmember REfresh Relive REmix REconstruct REstyle REpeat REplay

Speel mee in de voorstelling fREeze in Villa Zebra. Beleef een REtro fotoshoot op de Fotoacademie. REact and come to your senses op de Sensefloor van de Centrale Bibliotheek. Ervaar de REhabs van salle DEMAIN en Galerie Blaak 10. REfresh body and mind in het Schielandshuis en RElive History in het stadhuis en het Havenmuseum.
RNUL verzorgt de openingsceremonie met een spectaculaire lichtshow. De interactieve hightech installatie RE:ID van kunstenaar Willem Besselink wordt gestuurd door de bewegingen van bezoekers en is op verschillende locaties zichtbaar.
Kijk medio januari op www.rotterdamsemuseumnacht.nl voor het volledige programma.

Waarderingsprijs Nieuwe Maan
Welk museum en welke galerie bieden de meest vernieuwende programma's? Een onafhankelijke jury bepaalt welke instellingen de Nieuwe Maan verdienen, twee prijzen van elk 3000 euro. De jury wordt samengesteld door duo's van prominenten en jongeren van YOUR WORLD, Europese Jongerenstad 2009.

Kaartverkoop
Het passe-partout, de button met knipperend lichtje, geeft toegang tot alle locaties. In de voorverkoop kost deze 12 euro en op de avond zelf 15 euro (vanaf 11 februari verkrijgbaar bij alle deelnemende musea, VVV en UITpunt). Het passe-partout is eveneens geldig voor de Museumnachtbus voor vervoer naar alle locaties. Er zijn ook arrangementen met een overnachting te boeken.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht