Ingezonden persbericht


Vooraankondiging
Rotterdamse Museumnacht vraagt om reactie
Zaterdag 7 maart 2009, 20.00 - 2.00 uur

Tijdens de Rotterdamse Museumnacht op 7 maart 2009 openen bijna vijftig musea en galeries 's avonds hun deuren voor een inspirerende nacht. In deze achtste editie wil de Museumnacht met het thema 'RE:' REacties ontlokken van en op jongeren. Het thema sluit daarmee aan op Rotterdam Jongerenhoofdstad 2009. Musea en galeries geven ieder hun eigen creatieve invulling aan het thema. Het spannende en afwisselende aanbod staat garant voor prikkelende ontdekkingen en ervaringen van de Museumnachtbezoeker.

De Kunsthal RE-mixt grote meesters, andere tijden en kekke auto's. In het Historisch Museum kun je met een live digifoto body and mind REfreshen en je überperfecte, échte ik tevoorschijn toveren. Artiesten REageren op schrijvers op de Sensefloor van de Bibliotheek. Galerie Herenplaats schrijft onder de titel RE:act een wedstrijd uit onder jongeren. RElive History in het stadhuis waar je Rotterdammers uit het verleden ontmoet en speel de geschiedenisquiz RE:010.
Het volledige programma is medio januari te zien op www.rotterdamsemuseumnacht.nl

RE:actors
Met het project RE:actors betrekt de Rotterdamse Museumnacht studenten van verschillende kunstopleidingen bij het Museumnacht-programma. Studenten van o.a. het Grafisch Lyceum, Willem de Kooning Academie en Codarts gaan voorafgaand aan de Museumnacht een relatie aan met de deelnemende instellingen. De uitwisseling van hun ervaring en kennis zorgt voor verrassende resultaten, die tijdens de Museumnacht te zien zullen zijn!

Kaartverkoop
Het passe-partout, de button met knipperend lichtje, geeft toegang tot alle locaties. In de voorverkoop 12 euro en op de avond zelf 15 euro (vanaf 11 februari verkrijgbaar bij alle deelnemende musea).

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht