Gemeente Leeuwarden

Ontvangst buitenlandse studenten in Stadhuis

De buitenlandse studenten die in februari 2009 in Leeuwarden een HBO-studie zijn gaan volgen, hebben van burgemeester Ferd Crone een persoonlijke uitnodiging gekregen voor een ontvangst in het Stadhuis van Leeuwarden. Dit zal plaatsvinden op donderdag 12 maart tussen 17.00 en 19.00 uur.

Na ontvangst met koffie en thee zal burgemeester Crone de studenten in de raadzaal toespreken. Aansluitend wordt een presentatie gegeven over de tradities en gewoontes van de Nederlandse cultuur versus andere culturen. Daarna hebben de gasten de gelegenheid een hapje en een drankje te nuttigen in de Oranjezaal.

De ontvangst in het Stadhuis van nieuwe buitenlandse studenten in Leeuwarden is sinds het studiejaar 2007 structureel onderdeel van het introductieprogramma en wordt in samenwerking met Leeuwarden Studiestad georganiseerd. Tijdens de bijeenkomst hebben de studenten de gelegenheid om aan te geven hoe hun verblijf hier bevalt.

De huisvesting van internationale studenten vergt een extra inspanning ten opzichte van Nederlandse studenten. Sinds de zomer van vorig jaar verzorgt Short Stay Solutions namens de drie hogescholen deze huisvesting. De laatste lichting internationale studenten is recentelijk door deze organisatie succesvol gehuisvest. Medewerkers van deze organisatie zijn ook aanwezig.


---------