VerkeersInformatieDienst

Zondag ernstige verkeershinder A9 i.v.m. vervoer gecrashde Boeing

13 maart 2009, 16:11
Aanstaande zondag wordt de gecrashde Boeing 737-800 van Turkish Airlines vervoerd naar Schiphol-Oost voor verder onderzoek. Het vervoer zal plaatsvinden van ongeveer 07.00 uur tot ongeveer 14.00 uur. Binnen deze periode worden vanaf de A9 opritten bij het Rottepolderplein, via de oude Schipholweg, tot aan de ingang bij Schiphol-Oost voor korte of langere periode de wegen afgezet voor dit speciale vervoer.

Vervoer

De onderdelen worden vervoerd van de plek waar de crash heeft plaatsgevonden tot vlak voor de toerit van de Rijksweg A9 bij het Rottepolderplein. Hier worden de onderdelen op de de A9 getild voor verder vervoer. Het toestel kan namelijk niet onder het viaduct door. Hierbij is de toerit richting Badhoevedorp en Amsterdam voor langere tijd niet toegankelijk. Hierna worden de onderdelen vervoerd via de A9, de afrit Badhoevedorp en verder via de Oude-Schipholweg naar Schiphol-Oost.

De omgeving zal worden afgezet door de politie.

Het verkeer moet zondag op de A9 tussen het knooppunt Rotterpolderplein en Badhoevedorp in beide richtingen rekening houden met ernstige vertraging.