Politie Zuid-Holland-Zuid

15/03 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 15-03-2009

KLOKKENVERKOPERS AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT Een vader(60) en zoon (32) uit Zaltbommel, beiden verkopers van klokken, zijn op zaterdagmiddag 13 maart aangehouden nadat zij een conflict kregen met een beursbezoeker. De 57-jarige bezoeker uit Leiderdorp toonde, op een klokkenbeurs aan de Palmstraat, interesse voor een klok en wilde onderhandelen over de prijs. De geïnteresseerde bezoeker werd het met de 60-jarige verkoper niet eens, waarna zijn zoon zich met de mogelijke aankoop ging bemoeien. Hij werd boos op de bezoeker toen zij geen deal konden maken waarna de 57-jarige man door de zoon in zijn gezicht werd geslagen. Hij liep hierbij een blauw oog en een pijnlijke neus op.De politie onderzoekt de zaak.

ONGELDIG RIJBEWIJS
GORINCHEM Op zaterdagmiddag 14 maart heeft de politie een 23-jarige man uit Gorinchem aangehouden na controle van zijn rijbewijs. De man reed op de Drijverslaan en werd door surveillerende agenten gecontroleerd op basis van zijn kenteken.
Zijn rijbewijs bleek vanaf 6 maart niet meer geldig te zijn. Na verhoor is de man heengezonden. De politie maakt een proces-verbaal op.

TE VEEL GEDRONKEN, RIJBEWIJS KWIJT
HARDINXVELD-GIESSENDAM Op de Rijksweg A15 is op zaterdagmiddag 14 maart een 47-jarige man uit Arkel aangehouden. De politie werd door een getuige gebeld die had gezien dat de man slingerend wegreed bij een tankstation. Toen de politie de man naar de kant verwees en hem een blaastest af liet leggen, bleek dat hij teveel had gedronken. Op het politiebureau blies de man 665 ugl (ongeveer 1,4 promille). Zijn rijbewijs werd in beslag genomen.

AANRIJDING TEGEN BOOM
LEERDAM Een 27-jarige man uit Arkel is op zaterdagavond gewond geraakt toen hij met zijn auto op de Tiendweg tegen een boom reed. De man liep hierbij een hoofdwond en een beschadigde knie op. Hij verklaarde te zijn gehinderd door een tegenligger waardoor hij moest uitwijken en tegen de boom reed. Voor de zekerheid moest de man een blaastest afleggen, hij blies een A. Hierna werd de man ter observatie naar het ziekenhuis in Gorinchem gebracht. De voorkant van zijn auto raakte beschadigd en het voertuig moest worden weggesleept.

15-JARIGE NA MISHANDELING EN BEDREIGING MET MES AANGEHOUDEN OTTOLAND De politie heeft op zaterdagavond 14 maart een 15-jarige jongen en veelpleger uit Sliedrecht aangehouden nadat hij zich agressief opstelde en bedreigingen met een mes uitte tegen een 17-jarige jongen uit Groot-Ammers. Dit vond plaats op het Stadhoudersplein. De verdachte raakte de 17-jarige met zijn vuist op het oog. Daarna ging hij er vandoor. Kort daarna kwam hij terug met vier jongens en wilde opnieuw beginnen. De 15-jarige bedreigde de 17-jarige daarop met een mes. Het slachtoffer rende weg waarna een buurtbewoner de politie belde en het signalement doorgaf. Toen de politie ter plaatse kwam, werd de verdachte direct aangehouden. Hij verzette zich daarbij heftig en gedroeg zich zeer agressief. Dit kreeg een vervolg in de politieauto waarbij hij scheldend en beledigend de bekleding van het voertuig vernielde. De jongen is ingesloten en in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging.

MANNEN AANGEHOUDEN NA VERNIELING EN BELEDIGING
GORINCHEM In de nacht van zaterdag op zondag 15 maart heeft de politie een 19-jarige en een 20-jarige man uit Gorinchem aangehouden na vernieling en belediging van politieagenten. De 20-jarige man werd in de boeien geslagen nadat er een melding binnenkwam dat hij vernielingen had gepleegd op een toilet in een café Buiten de Waterpoort. Eén van zijn vrienden, de 19-jarige man, bemoeide zich uit frustratie met de aanhouding en maakte diverse beledigende opmerkingen naar de agenten. Ook hij werd aangehouden. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau in Dordrecht waar hun verklaringen worden onderzocht.