Oxfam Novib lanceert onderwijscampagne: Kom je belofte na!

12/03/2009 14:22

Oxfam Novib

Persuitnodiging

Oxfam Novib lanceert onderwijscampagne:

Kom je belofte na!

Den Haag, 12 maart 2009 - Wereldwijd kunnen 75 miljoen kinderen nog steeds geen onderwijs volgen, daarom zijn investeringen in onderwijs van het grootste belang. Op dinsdag 17 maart lanceert Oxfam Novib in Dudok, te Den Haag haar onderwijscampagne. Tientallen schoolkrantredacteuren uit het hele land zijn uitgenodigd voor een 'klassikale' persconferentie. Oxfam Novib directeur Farah Karimi, de Malinese Kady Baby, zangeres Lilian Vieira van Zuco 103 en drie Tweede Kamerleden nemen plaats in de schoolbanken. Hen wordt het hemd van het lijf gevraagd over hun visie op onderwijs, maar ook over persoonlijke herinneringen aan hun eigen schooltijd. Presentatie is in handen van Paula Udondek.

Farah Karimi volgde onderwijs in Iran (en Duitsland en Nederland), Kady Baby in Mali (zij is leider van de onderwijscoalitie in Mali en staat centraal in de onderwijscampagne) en Lilian Vieira in Brazilië. Zowel Boris van der Ham (D66), Jasper van Dijk (SP) als Chantal Gill'ard (PvdA) zetten zich vanuit hun partij in voor onderwijs. Jasper van Dijk is zelf nog enige tijd als leraar werkzaam geweest.

Lancering Onderwijscampagne Oxfam Novib

Datum: dinsdag 17 maart 2009

Locatie: Dudok, Hofweg 1, Den Haag

Aanvang: 12.00 uur (Inloop vanaf 11.30 uur)

(Deel 1 duurt tot 12.45, Farah Karimi, Lilian Vieira en Kady Baby staan hier centraal. Deel 2 is van 13.00 tot 13.45 uur, hierbij zijn ook de politici aangeschoven)

U bent van harte welkom!

Onderwijs is cruciaal voor het opbouwen van een zelfstandig bestaan. Teveel kinderen gaan nog niet naar school, het is daarom van groot belang om te blijven investeren in onderwijs. Bijna alle regeringsleiders deden beloftes op het gebied van onderwijs, weinig tot niets hiervan werd nagekomen. Dit moet veranderen vindt Oxfam Novib. Door de komende maanden beloftes te verzamelen die wel nagekomen worden, wil Oxfam Novib het goede voorbeeld geven. Alle Oxfams en hun partners in de wereld verzamelen dergelijke beloftes. Zij presenteren deze gezamenlijk aan de regeringsleiders tijdens de G8 in Italië in juli.

De onderwijscampagne van Oxfam Novib start 17 maart en loopt tot medio juli. De massamediale campagne bestaat uit een televisiecommercial (die vertoond wordt tijdens de bijeenkomst) en advertenties in diverse bladen. De focus van de online campagne ligt op het werven van steunbetuigingen in de vorm van beloftes.

Over Oxfam Novib:

Mensen in ontwikkelingslanden moeten een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen, het zelf kunnen doen. Om dit voor elkaar te krijgen, werkt Oxfam Novib samen met partnerorganisaties ter plaatse, donateurs, vrijwilligers, bedrijven, overheden, Oxfam-organisaties wereldwijd en andere 'ambassadeurs van het zelfdoen'.





http://www.oxfamnovib.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (