Gemeente Baarn

WhoZnext team uit de startblokken

Zes leerlingen van het Baarns en Soester voortgezet onderwijs gaan vanaf dinsdag 17 maart aanstaande 'WhoZnext' voorbereiden: een groot tweejaarlijks sportevenement voor en door jongeren. Het evenement wordt telkens afwisselend in Baarn en Soest georganiseerd. Deze keer is Baarn aan de beurt en wel op vrijdag 18 september 2009. Tijdens een startbijeenkomst aanstaande dinsdag in het clubgebouw van de Baarnse Mixed Hockey Vereniging wordt het WhoZnext-team gepresenteerd. Daarbij zijn ook de wethouders Sport van Baarn en Soest aanwezig, net als de docenten Lichamelijke Opvoeding en de schooldirecteuren van Waldheim Mavo, Griftland College en Het Baarnsch Lyceum aanwezig.

Uitgangspunt van het sportevenement WhoZnext is dat Jongeren zelf het beste weten wat jonge mensen leuk vinden aan sport. Een sportevenement dat door jongeren zelf is georganiseerd, zal dan ook het best aanslaan. De aanpak is ontwikkeld door het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). Een team jongeren gaat onder begeleiding van een coach een sportactiviteit organiseren. In Baarn en Soest hebben de docenten Lichamelijke Opvoeding van Waldheim Mavo, Het Baarnsch Lyceum en Griftland College leerlingen benaderd om lid van het team te worden. Stagiaires en medewerkers Sport van de gemeenten Baarn en Soest zorgen voor het coachen.

De vorige keer, In 2007, organiseerde het WhoZnext-team in Soest een sportevenement genaamd 'Mission Olympic' voor maar liefst 1100 jongeren. In 2009 is het evenement weer in Baarn, op vrijdag 18 september. De locatie is al bekend, namelijk op en rond de hockeyvelden van de BMHV. De inhoud van het programma zal door de jongeren bepaald worden.